Cozi URIAȘE între Austria și Ungaria. Românii din străinătate se întorc acasă de sărbători, după un an de restricții. Se așteaptă ore în șir 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Numeroși români care lucrează în străinătate se întorc în țară cu autoturismele proprii, după ce Comitetul pentru Situații de Urgență a scos țări cu numeroase comunități de români de pe lista galbenă, precum Italia sau Germania. Anunțul despre scoaterea Italiei de pe lista țărilor pentru care se impune carantina a fost făcut chiar la finalul acestei săptămâni. 

După anunțul recent al Comitetului pentru Situații de Urgență care a scos Italia de pe lista țărilor pentru care este necesară carantină la întoarcerea în țară, românii par să se îndrepte masiv spre țară pentru a petrece sărbătorile alături de familie. La această oră sunt raportate valori ridicate de trafic mai ales în zona Ungariei.

Citeşte şi: MAE reacţionează după cozile de la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Cât este timpul de aşteptare şi ce pot face românii aflaţi la punctele vamale

Grupurile de români din străinătate vuiesc de mesaje despre aglomerația din Ungaria, iar din câte se pare, a fost înregistrat și un accident pe autostrada M1, înainte de Gyor între două autovehicule românești: un SUV cu numere de Hunedoara care a intrat într-un TIR cu numere de Argeș.

Citeşte şi: "Românii se întorc acasă. Maşinile aşteaptă şi cinci ore să treacă graniţa din Austria spre Ungaria"

Incidentul din trafic contribuie din păcate la creșterea aglomerației. 

Din câte se pare, o mare parte dintre românii care s-au decis să revină în țară de sărbători după un an de restricții, o fac cu mașinile personale și asta pentru că recent, companiile aeriene au anunțat o scădere masivă a numărului de rezervări, ceea ce a dat falsa impresie că românii care lucrează în străinătate nu se vor întoarce de sărbători. 

Iată o parte din fotografiile românilor care așteaptă în aglomerație:

 

1. -imagine fara descriere- (trafic-autoturism-masina.jpg)

2. -imagine fara descriere- (98348038043.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel