MAE, despre restricţiile de la graniţa Ungariei. Cum îi va afecta pe românii care tranzitează frontierele?

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a solicitat, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la noile măsuri adoptate de Guvernul Ungariei pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 şi la impactul acestora asupra cetăţenilor români.

"Pe fondul informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conţinutul deciziilor amintite şi impactul acestora asupra cetăţenilor români care călătoresc în Ungaria şi respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum şi în privinţa cetăţenilor români, lucrători transfrontalieri", precizează MAE.

În egală măsură, a fost transmisă şi solicitarea ca autorităţile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective, adaugă MAE.

Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină la domiciliu, a anunţat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, citat de Reuters, AFP şi MTI.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi Viktor Orban.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună. 

Citeşte şi: Ungaria ÎNCHIDE frontierele pentru cetăţenii străini pentru a limita răspândirea COVID-19. Când intră decizia în VIGOARE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel