MAE: Român, reţinut în Cipru. Familia şi compania angajatoare au solicitat asistenţă consulară

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că un cetăţean român, marinar pe o navă aflată în portul Vassilikos, Cipru, a fost reţinut de autorităţile cipriote.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, Ambasada României la Nicosia a fost notificată, marţi, cu privire la acest fapt.

Din datele preliminare obţinute de reprezentanţa diplomatică, cetăţeanul român a fost reţinut în baza unei înregistrări/notificări existente pe numele său în evidenţele autorităţilor cipriote.

Notificarea a fost făcută de un membru al echipajului, la nivelul ambasadei fiind recepţionate ulterior solicitări de asistenţă consulară atât din partea familiei cetăţeanului român, cât şi din partea companiei angajatoare, arată MAE.

 

Un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la locul de deţinere al românului



Sursa citată menţionează că reprezentanţii ambasadei au făcut urgent demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii suplimentare referitoare la caz şi a lua legătura direct cu cetăţeanul român, demers realizat în aceeaşi zi.

În dimineaţa zilei de miercuri, un reprezentant al misiunii diplomatice s-a deplasat la locul de deţinere al cetăţeanului român pentru a-l vizita şi a avea întâlniri cu autorităţile cipriote care investighează cazul.

MAE precizează că reprezentanţii Ambasadei României la Nicosia menţin legătura cu autorităţile locale competente, cu familia persoanei reţinute, precum şi cu reprezentanţii companiilor implicate, fiind pregătită să ofere asistenţă consulară suplimentară, conform competenţelor legale. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel