MAE cere autorităților ungare deschiderea frontierelor de la Borș, Cenad și Nădlac 1

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

MAE cere autorităților ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borș, Cenad și Nădlac 1 pentru camioane. Limitarea tranzitului de marfă la Nădlac 2 a generat blocaje importante, spun autoritățile române.

Ca urmare a închiderii frontierelor de către Ungaria în contextul epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Budapesta, a cerut vineri autorităților ungare deschiderea suplimentară a punctelor de trecere a frontierei de la Borș, Cenad și Nădlac 1 pentru transportatorii de marfă având ca destinație România sau care tranzitează România.

MAE precizează că, având în vedere evoluțiile recente, măsura adoptată de Ungaria de limitare a tranzitului de marfă printr-un singur punct de frontieră cu România, cel de la Nădlac 2, s-a dovedit insuficientă pentru asigurarea tranzitul de mărfuri, generând astfel blocaje semnificative.

 

Timpii de așteptare a crescut la 600 de minute

 

„De asemenea, partea română a subliniat că blocajele prezente afectează inclusiv lucrătorii transfrontalieri și a solicitat identificarea unei soluții care să permită continuarea circulației forței de muncă transfrontaliere, fie că este vorba despre cetățenii români cu domiciliul în Ungaria, care își desfășoară activitatea în România, fie de cei provenind din județele din România, aflate la granița cu Ungaria, care au locuri de muncă pe teritoriul ungar și care fac naveta zilnic, aceștia aflându-se în prezent în imposibilitatea continuării activității și riscând să își piardă locurile de muncă", se arată într-un comunicat transmis de MAE.

Potrivit aplicației de monitorizare a traficului la graniță, dezvoltată de Poliția de Frontieră, vineri seara, timpii de așteptare la vama Nădlac II, din județul Arad, pe sensul de intrare în țară pentru camioane, a crescut la 600 de minute, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel