MAE: Atenţionare de călătorie pentru românii care doresc să meargă în Grecia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
MAE: Atenţionare de călătorie pentru românii care doresc să meargă în Grecia
MAE: Atenţionare de călătorie pentru românii care doresc să meargă în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis, vineri, o atenţionare de călătorie pentru Grecia semnalând că Federaţia Navală Panelenă a anunţat organizarea unei greve în perioada 10-11 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, greva va afecta toate categoriile de nave (inclusiv cele de transport persoane), acestea urmând a fi andocate în porturile de reşedinţă în intervalul menţionat.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi pe cel al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel