Măștile, obligatorii în 4 județe. Decizia a fost luată și în Maramureș și Iași, după Galați și Vaslui

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Încă două județe din România îi obligă pe localnici să poarte măști când ies din casă. Astfel, ieșenii vor trebui să își acopere gura și nasul când sunt în mijloacele de transport în comun sau în magazine, farmacii sau în instituții publice. În Maramureș, măsura va fi aplicată în spații publice.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Iași a decis sâmbâtă că ieșenii trebuie să poarte mijloace de protecție atunci când ies în spații publice închise sau când sunt în tramvaie sau autobuze.

„În mijloacele de transport în comun din Județul Iași, precum și în toate spațiile publice închise (spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, instituții publice etc.) purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecție constau în: măști de protecție, eșarfe, fulare, alte articole vestimentare etc.", se arată în decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

În aceeași sedință s-a decis și faptul că administratorii și deținătorii magazinelor, farmaciilor, pietelor nu vor permite cetățenilor accesul fără mijloace de protecție. Tot în aceste locuri, vor trebui montate covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Iași va intra în vigoare începând de luni.

 

Aceleași măsuri și în Maramureș

 

Măsuri asemănătoare au fost luate și în Maramureș.

Pentru prevenirea răspândirea bolii COVID-19 în Maramureș, președintele Consiliului Județean Gabriel Zetea, vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut o serie de consultări cu prefectul județului, Nicolae-Silviu Ungur, dar și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Rareș Pop. În urma acestor discuții, șeful administrației județene a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) adoptarea a patru noi măsuri cu caracter de obligativitate în județ, care să fie aplicate de luni, 6 aprilie 2020.

„Începând cu data de 6 aprilie 2020, devine obligatorie pentru toți cetățenii județului Maramureș sau pentru cei care tranzitează județul, acoperirea feței (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu", a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel