M. Britanie. ROMÂN, condamnat pentru sclavie și viol. AMENINȚA că îi va UCIDE copiii dacă nu se PROSTITUEAZĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român de 33 de ani a fost condamnat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv sclavie modernă și viol.

Acesta ar fi adus o femeie din România în Marea Britanie, ca prostituată, apoi ar fi violat-o și ar fi lovit-o într-un apartament din Coventry.

Robert Petre, în vârstă de 33 de ani, ar fi întâlnit victima în România, în luna februarie a anului trecut și ar fi amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu va fi de acord cu cererile sale, potrivit warwickshire.police.uk.

Femeia, în vârstă de 20 de ani, ar fi fost ținută într-un apartament din oraș, unde ar fi fost violată și lovită de Petre. Victima ar fi fost astfel forțată să facă sex cu mai mulți bărbați, inculpatul luând banii pentru el însuși.

La câteva săptămâni după sosirea în Marea Britanie, victima ar fi reușit să fugă și să raporteze incidentul la o secție de poliție. Petre a fugit din Marea Britanie, însă a fost prins în România și extrădat, în iulie 2018.

Pe 20 decembrie, Petre a fost găsit vinovat de fapte de viol, mai multe vătămări corporale, proxenetism și organizarea sau facilitarea călătoriei unei alte persoane în vederea exploatării, a decis Curtea din Warwick. Petre își va afla pedeapsa la o dată ulterioară.

Citește și Marea Britanie. Taximetrist MUTILAT pe viață de o clientă

„Robert Petre a amenințat că va ucide copiii victimei dacă aceasta ar refuza să vină în Anglia și să se prostitueze", a declarat procurorul.

„Victima a avut curajul să descrie ce i s-a întâmplat, iar juriul l-a găsit vinovat de aceste delicte grave", a continuat acesta.

Detectivul inspector Dave Andrews, de la poliția din Warwickshire, a spus: „Aș dori să transmit un omagiu curajului victimei în acest caz".

„Petre și-a controlat victima prin amenințarea ce îi va ucide copiii care au rămas în România. Condamnarea lui ar trebui să servească drept avertisment pentru alții care doresc să exploateze persoanele vulnerabile", a mai declarat polițistul.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel