Ludovic Orban va discuta mâine cu grefierii despre pensiile de serviciu

Liviu Ludovic / 27 ian 2020, 19:35 Salveaza PDF Comentarii
Proteste magistrati eliminare pensii speciale
Proteste magistrati eliminare pensii speciale

Grefierii se vor întâlni, marți, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban, discuțiile urmând să se axeze pe iminenta abrogare a legii care prevede pensiile de serviciu, dar și alte aspecte legate de salarizarea acestei categorii profesionale. 

Marți dimineața, premierul Ludovic Orban va avea o discuție cu reprezentanții sindicatelor naționale ale grefierilor. Întâlnirea are loc cu câteva ore înainte de a fi dezbătut în plenul Parlamentului proiectul de a abrogare a prevederilor care reglementează dreptul la pensia de seriviciu a grefierilor. Președintele Sindicatului Național al Grefei Judiciare, Cătălin Trăistaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la întrevederea cu premierul urmează a fi discutate două subiecte. Primul ține de dreptul la pesia de serviciu pentru grefieri, iar cel de-al doilea subiect vizează sistemul de salarizare.

„Mâine (marți - n.red.) la ora 9.30 noi suntem convocați de premier la Palatul Victoriei și o să mergem la întâlnire și în funcție de ce se va discuta la Palat cu premierul, noi ne vom strânge la Adunarea Generală să decidem ce alte forme de protest vom face pentru că noi avem revendicări și de natură salarială. Noi nu ne-am dorit să ajungem la premier pentru pensia de serviciu, dar așa s-au mișcat lucrurile în parlament, s-au grăbit s-o pună pe ordinea de zi în ședința extraordinară a plenului și acum pe noi ne-au pus în situația de a ieși pentru asta, dar avem și revendicări de natură salarială", declară reprezentantul sindicatului, potrivit Mediafax.

Grefierii spun că vor bloca activitatea instanțelor și a parchetelor dacă deputații vor vota marți amendamentele privind abrogarea pensiilor de serviciu. Aceștia vor cere premierului de a păstra dreptul la pensia de serviciu a grefierilor pe motiv că „nu mai au ce tăia", pensia grefierilor fiind dublu condiționată de legislație și ies la pensie la 60 de ani.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25