Ludovic Orban spune că nu mai este premier din cauza USR: "L-au preferat pe Cîțu"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Ludovic Orban si Florin Citu
Ludovic Orban si Florin Citu

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că nu ocupă în prezent funcţia de prim-ministru deoarece USR, la negocierile pentru formarea actualului guvern, l-a preferat pe Florin Cîţu.

"USR, în negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat, între mine şi Florin Cîţu, la preferat pe Florin Cîţu. (...) Florin Cîţu a fost prima propunere (...), după cinci zile de blocaj în negocieri noi am flexibilizat mandatul şi am venit cu două propuneri de premier, Florin Cîţu sau Ludovic Orban şi la negocieri cei care au decis premierul între mine şi Florin Cîţu au fost cei de la USR", a declarat Orban, luni, la B1 TV.

Întrebat dacă regretă faptul că, într-o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, la propus pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, preşedintele PNL a răspuns că nu regretă.

"Nu, este prematur să spun aşa ceva. În analiza unei propuneri trebuie să te gândeşti la modul în care îşi exercită funcţia (...) pentru care l-ai propus. De regulă, e greu să faci o evaluare la şapte luni. Sigur că întotdeauna e loc de mai bine. Sigur că, din punct de vedere politic, evident că nu m-aş fi aşteptat ca Florin Cîţu să fie contracandidatul meu, dar nu regret, în general numai atunci când este de domeniul evidenţei am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul", a argumentat Orban.

Coaliția de guvernare, în pericol?



Referitor la funcţionarea coaliţiei de guvernare, liderul liberal a afirmat că este nevoie în continuare de un dialog permanent, pentru a se reuşi armonizarea punctelor de vedere.

"Eu am experienţa convieţuirii în coaliţii (...), sunt un om (...) loial angajamentelor pe care şi le-a luat. Viaţa într-o coaliţie nu este o viaţă simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiţi, coaliţia nu este o coaliţie foarte omogenă din punct de vedere (...) programatic, din punct de vedere al felului de a fi. Iar cei de la USR, de exemplu, s-au obişnuit foarte mult în opoziţie şi unii dintre colegii noştri de multe ori se comportă ca şi cum ar fi în opoziţie. Şi cu UDMR-ul este o relaţie pe care trebuie să o armonizăm (...). Viaţa în coaliţie nu este o viaţă simplă şi presupune să aloci foarte mult timp pentru dialog, pentru îmbunătăţirea relaţiilor reciproce, pentru căutarea punctului comun (...). De asemenea, trebuie să fii foarte atent în comunicarea publică", a mai spus Ludovic Orban, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel