Ludovic Orban, mesaj pentru românii din ţară: "Să evite deplasările în zonele cu risc de contaminare cu coronavirus, în Italia"

Andreea Cosma |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a făcut, luni, un apel către români să evite deplasările în zonele din Italia cu risc de contaminare cu coronavirus, excepţie făcând doar călătoriile "absolut necesare".

El a afirmat, la Digi 24, că, în ceea ce priveşte gestionarea cazurilor românilor care se întorc în ţară din Italia, este mai complicat atunci când aceştia vin cu maşina personală.

"Într-o astfel de situaţie, contează foarte mult responsabilitatea individuală. Din cauza asta fac un apel către oameni să nu facă aşa cum s-a făcut în satul Sadova, că au venit unii fără să spună nimic. Noroc că i-am identificat", a subliniat Orban.

El a afirmat că în localităţile "închise" în Italia, din cauza virusului există aproximativ 8.000 de români. "În tot arealul regiunii avem aproximativ 200.000 de români. Din cauza asta, în raport cu alte ţări, România are un risc mai mare şi trebuie să o spunem în mod onest, pentru că avem foarte mulţi români şi normal că există o mişcare. Se duc români din ţară în Italia, la rude. Şi aici fac un apel către românii din ţară să evite deplasările în zonele cu risc de contaminare. Orice deplasare nenecesară să fie evitată", a punctat premierul desemnat.

Orban a adăugat că le-a solicitat cetăţenilor români să respecte toate deciziile şi toate recomandările care sunt formulate de autorităţile italiene.

"Sunt unii care pleacă pur şi simplu de frica virusului, că au intrat în panică acolo şi îşi imaginează că dacă vin în România sunt oarecum puşi la adăpost. Riscă să pună în pericol prietenii, rudele, familiile, toţi cei cu care intră în contact, dacă au fost într-o zonă în care a existat risc de contaminare cu coronavirus", a precizat Ludovic Orban.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că Guvernul italian a decretat starea de urgenţă în urma riscului sanitar produs de apariţia unor noi cazuri de infecţie cu COVID-19 (coronavirus), concentrate îndeosebi în regiunile Lombardia şi Veneto.

Potrivit MAE, măsurile suplimentare luate de autorităţile italiene în vederea restrângerii focarelor şi prevenirii răspândirii virusului includ interdicţia de a părăsi sau de a intra în zonele în care s-au înregistrat majoritatea cazurilor, închiderea localurilor publice, anularea activităţilor sportive sau recreative, suspendarea cursurilor şcolare şi emiterea de alerte pentru urgenţă sanitară care sfătuiesc cetăţenii să rămână în case în regiunile în care s-au înregistrat aceste cazuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel