Ludovic Orban: „Declarațiile lui Voiculescu, o dovadă-n plus că premierul a luat decizia corectă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Declarațiile fostului ministru ne arată o dată-n plus că premierul Florin Cîțu a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție, spune liderul PNL, Ludovic Orban, ca reacție la afirmațiile lui Vlad Voiculescu.

„Declarațiile de azi ale fostului ministru ne arată o dată-n plus că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcție”, spune Ludovic Orban ca reacție la declarațiile lui Vlad Voiculescu.

Orban a reluat ideea potrivit căreia Florin Cîțu are dreptul constituțional de a cere revocarea unui ministru.

„A făcut-o nu pentru că e un ministru de la o altă formațiune politică, ci pentru că era vorba despre un ministru care a gestionat slab domeniul pe care l-a condus. Nu e vorba de orice domeniu, ci de cel mai important domeniu, ținând cont de pandemia de COVID-19. Decizia e strict guvernamentală, administrativă, care nu are legătură cu contextul politic, ci e o decizie care permite îmbunătățirii activității din Sănătate. În rest, sunt speculații politice, povești”, adaugă Orban.

 

Orban: „Noi nu ne jucăm cu România”

 

Liderul PNL reiterează susținerea lui Florin Cîțu ca premier.

„Noi nu ne jucăm cu România. În momentul în care am luat decizia să-l sprijin pe Florin Cîțu, nu ne schimbăm peste noapte că ne cere cineva. Dacă fiecare partener din coaliție poate să determine schimbarea premierului atunci când e nemulțiumit politic înseamnă că am schimba premierul din lună-n lună. Nu există. Mai ales că nu există o motivație. Premierul a luat o decizie corectă, o decizie care are susținere publică și o decizie care era evidentă pentru cea mai mare parte a populației. Obiectivul său a fost să crească calitatea actului de guvernare”, mai spune Ludovic Orban.

Președintele PNL afirmă că nu există riscul unei crize guvernamentală: „Eu cred că lucrurile se vor așeza și vom merge mai departe. Am convingerea că putem depăși acest impas”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel