Lotul de informatică al României, medalii la Olimpiada din Polonia

StiriDiaspora Team / 20 aug 2018, 22:58 Salveaza PDF Comentarii

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii - două de aur şi două de argint - la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 12 - 18 august, în Polonia, la Varşovia. 

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, în clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu ţara gazdă, Polonia. 

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung, judeţul Argeş) şi Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" din Brăila). Laureat cu aur şi la olimpiada de anul trecut, Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală. 

Ioan-Tiberiu Muşat (clasa a IX-a) şi Ştefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti, şi-au trecut în palmares medaliile de argint. 

Lotul României a fost însoţit şi coordonat de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional "A.T. Laurian" din Botoşani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucureşti şi membru CSAcademy) şi Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foşti olimpici internaţionali, multiplu medaliaţi la competiţiile de profil. 

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 13 ţări. 

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.201
YesMy