Londra. Proteste anti-Trump, anunțate în timpul vizitei sale

Andreea Cosma |
Data publicării:

Zeci de mii de manifestanţi sunt aşteptaţi să se reunească luni şi marţi la Londra într-un protest împotriva preşedintelui american Donald Trump, aflat în vizită în capitala britanică. În fruntea protestelor sunt organizaţii pentru apărarea drepturilor femeilor, relatează dpa, citat de Agerpres. 

Militanţi de la filiala din Marea Britanie a organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International şi-au instalat bannere pe podul Vauxhall peste Tamisa, situat în dreptul Ambasadei SUA la Londra.

"Rezistaţi sexismului. Rezistaţi rasismului. Rezistaţi urii. Rezistaţi cruzimii. Rezistaţi-i lui Trump" - se putea citi pe pancarte.

Luni seara, în timp ce la palatul Buckingham are loc un banchet în onoarea preşedintelui american, organizaţia Women's March Londra şi alte grupări feministe au organizat, în contrapondere, un "banchet al poporului" în Piaţa Parlamentului, la care oamenii sunt invitaţi să se reunească "cu dragoste şi solidaritate" şi să "respingă ura şi divizarea".

 

Balon în formă de Trmp- bebeluș, la Londra

 

Un alt marş anti-Trump, de mai mare amploare, este prevăzut pentru marţi în centrul Londrei, în paralel cu întâlnirea liderului american cu premierul Theresa May.

Protestatarii au primit permisiunea de a înălţa un balon de şase metri reprezentându-l pe Trump sub formă de bebeluş, după succesul înregistrat de acţiunea similară din cursul vizitei de anul trecut din Marea Britanie a liderului de la Casa Albă.

Citește și: Brexit. Trump cere Londrei să iasă fără acord și să nu mai plătească "factura"

"Ştim că Trump nu este o glumă, ci se face responsabil de ascensiunea fulminantă a xenofobiei, sexismului, transfobiei şi politicilor de extremă dreapta", a scris organizatoarea Trump Baby, Anna Vickerstaff, în ediţia de luni a cotidianului Independent. "Dar dacă mesajul balonului-caricatură percutează, este exact ce vom face", a insistat ea.

Şi şeful Partidului Laburist, de opoziţie, Jeremy Corbyn, a afirmat că nu participă la banchetul regal de luni pentru că în opinia sa premierul May "nu ar trebui să întindă covorul roşu al vizitelor de stat în onoarea unui preşedinte care distruge tratate internaţionale vitale, susţine negarea schimbărilor climatice şi foloseşte o retorică rasistă şi misogină".

[citeste]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel