Londra. 14 românce, obligate să se prostitueze, salvate. Caz cumplit de sclavie sexuală

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Londra. 14 românce, obligate să se prostitueze, salvate. Caz cumplit de sclavie sexuală
Londra. 14 românce, obligate să se prostitueze, salvate. Caz cumplit de sclavie sexuală

14 românce, forțate să se prostitueze, au fost salvate de Poliția Metropolitană din Londra. Patru bărbați și două femei, cu vârste între 22 și 37 de ani, au fost arestați.

Cinci mandate au fost executate în dimineața de marți, în Station Road, Hindes Road și Stirling Road în Harrow. Cei șase au fost arestați pentru diverse infracțiuni, inclusiv pentru suspiciunea că dețin persoane în sclavie, trafic de persoane, controlul prostituției și spălare de bani.

O adresă vizitată a fost identificată ca un bordel. 14 românce care au fost găsite la acel bordel primesc acum sprijin de la ofițeri specialiști.

 

„Există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra”

 

„Din păcate, acest tip de exploatare se întâmplă încă în Londra și Marea Britanie. Echipa modernă de sclavie a Met a lucrat 24 de ore pe zi pentru a identifica persoanele implicate în exploatare sexuală. Această operațiune este una dintre multele în care protejăm sute de victime în fiecare an”, a declarat inspectorul detectiv interimar Nick Bland de la Central Specialist Crime.

„Credem că există victime ale sclaviei moderne în fiecare cartier din Londra și oamenii le poate întâlni în fiecare zi, posibil fără să-și dea seama. Pe lângă faptul că sunt exploatate sexual, victimele au fost găsite lucrând în menaj, agricultură, fabrici de canabis și în locuri pe care le folosiți, cum ar fi spălătorii auto, frizerii și saloane de unghii. Victimelor li se spune adesea că poliția și autoritățile din Marea Britanie nu sunt de încredere și cu limbă engleză limitată, victimele nu pot căuta ajutor, chiar dacă doresc”, a mai spus inspectorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel