Localitate din Italia în izolare. Explozie de cazuri COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
borgo_san_lorenzo
borgo_san_lorenzo

Duminică seara, comuna Borgo San Lorenzo din Provincia Florența, Toscana părea să fie scufundată în uitare.

 

 

În Piazza Garibaldi, câteva persoane servesc masa. Apoi, toată lumea pleacă acasă. Pe la nouă seara, comuna este goală.  „Frica s-a întors. Acum câteva zile nimeni nu era mai atent și, dintr-odată, toată lumea a observat că virusul este încă aici“, spune un locuitor. În localitate există 11 cazuri pozitive. Alte 250 de persoane, sunt acum în carantină, deoarece au intrat în contact cu persoanele infectate. Ieri, în comună pe stradă erau foarte puțini oameni, toți cu gura și nasurile acoperite.

Focarul COVID-19 a apărut datorită unei femei din Scarperia. Însă, potrivit anchetei, tânăra ar fi fost infectată de partenerul său, care s-a întors recent din Albania, unde a mers pentru a participa la o înmormântare, transmite corrierefiorentino.corriere.it.

„Avem comunități mari de albanezi și români. Este corect ca acești oameni să comunice la întoarcere, pentru a intra în carantină“, explică primarul Federico Ignesti.

Din Scarperia, virusul a ajuns în Borgo San Lorenzo, apoi la campusul Villaggio Don Orione, din Figliano. Acolo, alte trei persoane sunt infectate.  Din cei 11 infectați, 4 se află într-un hotel, iar 6 sunt acasă. Un minor de 13 ani este îngrijit de părinții săi. „Nu avem o zonă roșie. Suntem destul de siguri că am izolat zona, spune Renzo Berti, directorul departamentului de prevenție şi sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel