Liviu Chesnoiu, despre cazul gemenilor căzuţi de la etajul 10: „Era o bombă cu ceas aici”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a comentat cazul gemenilor care au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, în timp ce mama lor făcea LIVE pe Facebook. Potrivit acestuia, semnalele de alarmă au fost, însă nicio instituție începând de la medicul de familie şi medicul pediatru nu s-au sesizat la timp.

Apar detalii șocante în cazul gemenilor de 2 ani care au murit după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, în timp ce mama lor era pe Facebook.

Femeia a aflat că i-au murit copiii abia când Polițiștii i-au bătut puternic la ușă.Fratele femeii care și-a lăsat copiii nesupravegheați spune că aceasta nu avea grijă de cei mici și avea un comportament iresponsabil. Între timp mama copiilor a fost internată la psihiatrie în stare de șoc și nu poate fi audiată.

Întrebat cât de gravă era starea mamei dacă a trebuit să vină poliția să bată la ușă și să o anunțe că cei mici au murit, Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a subliniat că părinții de genul acesta ar trebui să fie decăzuți din drepturi şi că o parte din responsabilitate o au instituțiile care ar fi trebuit să tragă un semnal de alarmă încă de la început.

„Nu este un simplu caz. Eu în cariera mea am întâlnit astfel de situații în care părinții de genul acesta ar trebui să fie decăzuți din drepturi dar există instituții. Dar vedeți cum sunt populate sunt birocrați acolo care nu fac muncă de teren.

 Noi tot discutăm despre efecte, nu mergem spre cauză. Păi această poveste era cunoscută de mult și era o bombă cu ceas aici. Mai devreme sau mai târziu s-ar fi întâmplat nenorocire aceasta.

 

„Acești copii în preajma acestei femei bolnave care trebuie ajutată”

 

Această femeie bolnavă nici nu este ajutată, nici nu este internată, nici nu este diagnosticată nu i se dă tratament medicamentos. În continuare i se permite să aibă grijă de aceşti copii. Nici o secundă nu avea capacitatea aceasta de a avea grijă de niște copii. Ea nu putea să aibă grijă de ea. Deci nu aveau ce să caute acești copii în preajma acestei femei bolnave care trebuie ajutată.

Noi tot ne învârtim asupra efectelor, nu intrăm pe cauză. Aceste instituții trebuiau să cunoască. Medicul de familie, când te duci la pediatru, că trebuie să te duci cu copiii, păi când o vede așa, păi nu dă imediat alarmă? Dar nimeni nu face nimic de genul acesta, nu acționează înspre cauză ca să nu mai apară astfel de cazuri, pentru că o să apară dacă nu se iau măsuri drastice în sensul acesta.

Dacă se va dovedi în urma unor expertize, în urma unor diagnosticării, în fața unei comisii formate din psihologii, psihiatrii, că nu putea să aibă grijă de aceşti copiii pentru că a consumat droguri. Avea o problemă psihică, vă dați seama că nu ai cum să bagi un astfel de om. Trebuie să îl tratezi şi trebuie să răspundă cineva cu capul că îşi ia acel medicament.

Este o familie poate puțin luminată și sunt oameni simpli și nu aveau acum să ajungă la concluzia că se poate întâmpla o nenorocire, dar nu trebuie să ai foarte multă carte ca să îți dai seama că acești copii nu ai cum să fie îngrijiți de un om bolnav. Un om care se droghează are probleme psihice, poate că s-a agravat vreo afecțiune psihică cu adevărat și trebuie să facem ceva. Medicul de familie, psihiatrul, psihologul pediatrul acela care vede copiii trebuia să facă ceva. În teorie stăm bine, dar în practică nu facem absolut nimic", a spus Liviu Chesnoiu la Antena 3

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel