Limonadă americană de casă, răcoritoare și perfectă pentru vară. Secretul fundamental al băuturii a fost dezvăluit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Limonadă americană de casă, răcoritoare și perfectă pentru vară. Secretul fundamental al băuturii a fost dezvăluit
Limonadă americană de casă, răcoritoare și perfectă pentru vară. Secretul fundamental al băuturii a fost dezvăluit

Cu siguranță, în mai multe ocazii, ați văzut copii în filme americane care vindeau pahare de limonadă pentru a câștiga câțiva bani, sau mama clasică americană din statele sudice, oferind un pahar de limonadă celor mici.

Astăzi vă prezentăm rețeta americană de limonadă de casă care cu siguranță vă va fi la îndemână în această vară, când căldura ne va sufoca la propriu.

Lucrul bun al acestei rețete este că este foarte răcoritoare. Dacă o păstrați în frigider câteva ore este perfectă și gata de băut în orice moment. Este ideală, de exemplu, să o luați la mare/piscină în termos sau să beți pe stomacul gol imediat ce vă treziți.

Ingrediente - pentru 6 persoane

5 lămâi

2 lămâi verzi

400 ml apă

100 g zahăr

20 g coaja de lămâie

10 cuburi de gheaţă 

 

Limonadă americană de casă - Mod de preparare

 

Secretul fundamental al acestei limonade de casă nu este să folosiți apă și zahăr amestecat cu sucul de citrice, ci să preparați mai întâi un sirop cu apă și zahăr. Procedând astfel, zahărul se va dizolva perfect.

Din acest motiv, veți vedea că această limonadă este foarte stabilă, că și la o zi după preparare, rămâne perfect echilibrată, fără ca zahărul să precipite în fundul borcanului sau să „taie” lichidul, separând apa de lămâie.

Punem apa și zahărul într-o cratiță cu niște coajă de lămâie și dăm la fierbere, amestecând până se dizolvă zahărul. După aproximativ zece minute la foc foarte mic, vom obține un sirop ușor, care practic nu se va îngroșa. Lăsăm siropul să se răcească. Vom obține aproximativ 450 ml de sirop. Pentru a face o cană de limonadă, punem jumătate din sirop (225 ml) în fundul unei căni mari.

Tăiem lămâile în jumătate și din fiecare tăiem o felie foarte subțire pe care o adăugăm și în cană pentru a o decora. Strângeți sucul de citrice și turnați-l peste apa și siropul de zahăr, umplând cana cu puțină apă mai rece și amestecând ușor. Adăugați gheața și puneți borcanul în frigider timp de cinci minute pentru a se termina de răcit înainte de servire.

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel