Ligia Deca, votată de PNL pentru conducerea Ministerului Educaţiei

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Ligia Deca a fost votată, luni, de conducerea PNL, pentru conducerea Ministerului Educaţiei.

Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial, urmează să fie numită în funcţia de ministru al Educaţiei. În şedinţa BPN al PNL au fost doar două voturi de abţinere, în rest cu toții au votat „pentru”.

"Astăzi, în şedinţa Biroului Politic Naţional, am venit cu propunerea ca doamna Ligia Deca să fie propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dânsa fiind o persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi după aceea în timpul dezbaterilor publice. Este în măsură să poată să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi în Guvern, urmând ca până la finale lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului pentru dezbatere", a spus Ciucă, la finalul BPN al PNL.

Ciucă i-a mulțumit lui Sorin Cîmpeanu pentru efort și pentru că „s-a sacrificat” pentru ca un proiect să poată să meargă mai departe, apoi a vorbit public despre votul pentru Ligia Deca la Ministerul Educației, „fiind o persoană care a lucrat și a participat, în sensul de a se fi coordonat cu Ministerul Educației, în timpul procesului elaborare și după aceea în timpul dezbaterilor publice”.

Ligia Deca a fost numită în funcţia de consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare în decembrie 2019.

Votul pentru Deca vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel