Liderul ALDE european, mesaj DUR pentru autoritățile române după interzicerea Alianței USR-PLUS

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a transmis un mesaj dur autoritățile din țara noastră, după decizia BEC care a interzis USR și PLUS să candideze la alegeri sub formă de Alianță.

Guy Verhofstadt a scris pe Twitter un mesaj în care critică "obstacolele absurde" puse în calea înregistrării alianţei USR-PLUS. 

"Autorităţile din România nu trebuie să limiteze democraţia prin crearea unor obstacole absurde în ceea ce privește înregistrarea unei alianţe a opoziţiei. Dacă va continua obstrucţionarea USR şi PLUS, România se va îndepărta şi mai mult de valorile democratice de bază ale Europei", a scris Verhofstadt a scris pe Twitter.

Iată mesajul original:

 

Mesajul lui Verhofstadt vine în condiţiile în care Biroul Electoral Central a decis respingerea cererii de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare.

Motivul invocat de BEC a fost acela că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu figureaz ca preşedinţi ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel