Liderii USR cer Congres în februarie: "Drumul ales al ciomăgelii interne e unul deviant"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mai mulți președinți ai organizațiilor USR solicită organizarea unui Congres în luna februarie a anului viitor, după scandalul iscat în urma excluderii din partid a Olimpiei Ardelean, potrivit unui mesaj pe grupul intern de Facebook al formațiunii, obținut de MEDIAFAX. 

"Un Congres care ne întăreşte. Fără îndoială, spiritul deciziei de miercuri a creat o enormă îngrijorare în USR. Deşi este nevoie de mai multă rânduială internă, e tot mai evident că aceasta nu poate fi instalată discreţionar cu bâta", precizează un lider de organizație, într-un mesaj pe grupul intern al formațiunii numit „Poiana lui Iocan", obținut de MEDIAFAX.

Liderul filialei USR mai spune că decizia de miercuri a Biroului Național de a o exclude din partid pe Olimpia Ardelean este un mare pas în spate pentru construirea unei formațiuni reintegrate. Astfel, el propune organizarea unui Congres cât mai curând posibil.

„Excluderea de miercuri este un mare pas înapoi dinspre construcţia unui USR reintregrat pe care ni-l dorim. În acest sens, împreună cu colegul Irineu Darău, preşedinte USR Braşov, şi cu alţi preşedinţi de filiale, ne-am gândit că vehiculul de care avem nevoie este un nou Congres, organizat cât mai curând în februarie 2020. Unul care să împiedice orice viitoare abuzuri, dar şi unul care să întărească instituţional ceea ce e fragil în USR", a completat persoana.

Acesta a adăugat că există deja treimea disponibilă în USR pentru convocarea unui Congres.

„Veți spune că există alte priorități – alegerile locale, desemnarea candidaților, negocierile cu PLUS, etc. Așa este. Aceste urgențe ar fi trebuit deja să prevaleze. Însă drumul ales al ciomăgelii interne este deja un drum deviant care ne costă enorm în ochii publicului și al colegilor noștri. În aceste circumstanțe, reîntoarcerea la drumul reconstrucției trebuie să includă un nou Congres. Cum știți, e nevoie de inițiativa a o treime din filialele județene USR pentru a-l face să se întâmple. Treimea disponibilă deja există. Veniți cu toții alături de noi să reconstruim", a conchis liderul unei filiale USR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel