Liderii PNL, USR PLUS și UDMR, o nouă rundă de negocieri la Vila Lac

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR se reunesc joi, de la 13.30, la Vila Lac, într-o nouă rundă de negocieri pentru formarea unei majorități și formarea viitorului guvern, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate negocierilor.

Întâlnirea pentru noi negocieri va avea loc la 13.30, la Vila Lac”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

PNL va merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante, a anunțat președintele partidului Ludovic Orban după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Prima variantă este cu Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Ludovic Orban spune că este vorba de o flexibilizare a mandatului care să permită continuarea negocierilor cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale. „Fiecare partid are dreptul de a-și desemna candidații pentru funcția de premier”, a spus președintele PNL.

USR PLUS susține că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta. Florin Cîțu sau Dacian Cioloș au susținerea Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel