Lia Savonea, CSM: Textul privind conducerea parchetelor se ABROGĂ

Andreea Cosma / 1 mar 2019, 17:30 Salveaza PDF Comentarii

Şefa CSM, Lia Savonea, a declarat astăzi că a primit proiectul de modificare al OUG 7 de la Ministerul Justiţiei. Printre modificări se numără şi cele privind numirea procurorilor cu rang înalt. CSM urmeauză să dea un aviz săptămâna viitoare.

"Se propune revenirea la forma anterioară a articolului 54 din legea 303/2004. Procurorii de rang înalt vor fi numiţi numai din rândul procurorilor, şi cu avizul Secţiei de procurori din CSM, nu al plenului CSM. Se elimină ca posibilitate de excludere din magistratură a procurorilor şi judecătorilor cazul pentru neîndeplinirea condiţiei bunei reputaţii. De asemenea, se revine la forma anterioară a textelor care vizează drepturile salariale ale specialiştilor IT. Şi în fine, se abrogă un text care era tranzitoriu în privinţa delegărilor în funcţii de nivel înalt, la nivelul Parchetelor. Aşadar, acest proiect a fost transmis instanţelor şi parchetelor. Urmează să îşi spună punctele de vedere, iar noi, săptămâna viitoare, într-o şedinţă de plen, să dăm un aviz pozitiv sau negativ",a  declarat şefa CSM, Lia Savonea.

Reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii a mai precizat că a primit asigurări că ,,în mod cert vor fi abrogate anumite texte, iar altele vor fi evaluate şi că proiectul aduce modificări substanţiale pe zonele care au generat o stare conflictuală".

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy