Legea privind alăptarea în spaţiile publice, promulgată de Klaus Iohannis

Nicoleta Baciu / 30 iun 2021, 15:07 Salveaza PDF Comentarii
Legea privind alăptarea în spaţiile publice, promulgată de Klaus Iohannis
Legea privind alăptarea în spaţiile publice, promulgată de Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind alăptarea în spaţiile publice, informează Administraţia Prezidenţială. Actul normativ prevede că interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri privind prevenirea discriminării mamelor care alăptează, precum şi combaterea încălcării dreptului la hrană al copiilor. De asemenea se propune reglementarea regimului sancţionator pentru unele fapte care au legătură cu alăptarea copilului până la 24 de luni în spaţiul public. 

„Următoarele fapte constituie contravenţii:

a) evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil;

b) interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil;

c) refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăpteză un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv”, conform proiectului de lege.

Contravenţiile prevăzute sunt amendă între 100 şi 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz.

[citeste si]

 

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy