Lecțiile online s-au mutat pe plajă. Soluție inedită într-un oraș din Spania

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Lectiile online s-au mutat pe plaja. sursa foto El Español Facebook
Lectiile online s-au mutat pe plaja. sursa foto El Español Facebook

Pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor, în urma învățământului online, conducătorii sistemului educațional spaniol au găsit o soluție inedită – lecțiile pe plajă.

Ideea inedită le-a venit cadrelor didactice din școala Félix Rodríguez de la Fuente, din Murcia, după ce au constatat că elevii și-ar dori să revină la cursuri față în față. Și pentru că școlile sunt închise, iar vremea este tot mai frumoasă, cea mai bună și inventivă soluție au fost lecțiile pe plajă – Playa de los Nietos. Elevii fac diverse activități, de la muzică, la desen și limbă engleză, transmite tv8.md.

Orele încep la opt dimineața și pe lângă programa școlară sunt predate și materii surpriză. Comunitatea locală îi învață istorie costumându-se în haine romane, iar pescarii din zona le arată copiilor cum să întindă plasele și să își asigure cina. Proiectul numit „Aire Limpio” („Aer Curat”) are drept scop îmbunătățirea stării fizice și morale a copiiilor, dar și să le ofere un moment de respiro de la pandemie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel