Lecție de bun-simț. O româncă a strâns gunoiul de pe plajă în Grecia: "Se vorbește doar românește în jurul nostru. Nu înțeleg" - FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Lecție de bun-simț dată de o româncă aflată în vacanță în Grecia. Tânăra a strâns gunoiul de pe o porțiune mică de pe plaja Kalamitsi. Ea a postat pe Facebook o fotografie cu grămada de gunoi și face un apel la conaționali să nu mai lase mizerii pe plajele unde își petrec vacanța. 

O româncă aflată în vacanță în Grecia a luat inițiativa și a strâns gunoiul lăsat în nisipul plajei Kalamitsi. Ea povestește că, deși a curățat doar bucata pe care urmau să întindă prosoapele, resturile care își găsiseră locul acolo au format o grămadă destul de mare. 

"Nu știu dacă are legătură cu grupul sau nu. Azi la Kalamitsi am strâns extrem de multe mizerii de pe plajă dintr-un perimetru de doar 3x3, cât să întindem un prosop. Față de anul trecut atât plaja din Kalamitsi cât și cea din Sarti le-am găsit mult mai murdare. Prea murdare... mucurile de țigară încercau să ia locul nisipului.

Anul trecut întâlnisem în aceeași perioadă abia câteva familii de români. Acum doar românește se vorbește în jurul nostru.

Tare mi-aș dori ca toată mizeria găsită atât pe plajă cât și prin stațiuni să nu aibă legătură cu compatrioții noștri. Dragilor, e atât de frumoasă Grecia și lumea întreagă! Nu înțeleg nicidecum de ce nu vreți să o păstrați curată. Miile de mucuri de țigară vor ajunge în apa asta superbă turcoaz.

Cui i-ar place să înoate printre mucuri și plastice?

Măcar cei care citiți această postare, faceți un mic efort si nu mai lăsați mizerii în urma voastră nici pe plajă și niciunde", a scris românca în comunitatea Forum Grecia.

Ea a atașat și o poză cu tot gunoiul strâns într-un perimetru de doar 3 mp.

romanca-gunoi-plaja-grecia

Plajele din Grecia sunt populare pentru peisajele lor frumoase, dar, din păcate, deseori sunt lăsate cu resturi de plastic și ambalaje care pot polua mediul. Gestul său, nu doar că a îmbunătățit aspectul plajei, dar a transmis și un mesaj despre importanța păstrării curățeniei locurilor minunate din Grecia.

În concluzie, gestul acestei românce ne amintește că fiecare dintre noi poate face o schimbare mică, dar semnificativă, pentru a contribui la păstrarea unui mediu curat și sănătos pentru toți.

romanca-gunoi-plaja-grecia

Românii spun în comentarii că și alte naționalități lasă mizerie în urmă

 

Deși autoarea postării nu a arătat neapărat cu degetul spre români, comentariile internauților sunt împărțite în ceea ce privește gestul tinerei. În timp ce unii spun că mulți dintre turiștii români lasă într-adevăr mizerie pe unde merg, alții spun că nu ar trebui să fim atât de convinși, și că și alte naționalități procedează fix la fel.

Iată doar câteva comentarii postate de membrii comunității Forum Grecia:

"Noi suntem în Grecia după 9 ani, Platamonas, pot să confirm că romanii fac mizerie. Îmi este rușine că avem așa oameni. Apoi văd că și sârbii sunt tot așa, atâta mizerie și delăsare. Ne facem țara de râs"

"Totul tine de educație , indiferent de naționalitate. Poate ni se par noua romanii mai vocali, dar nu sunt singurii. Eu sunt fumătoare și îmi adun resturile de țigară, le strâng si le duc la coșul de gunoi, pentru ca îmi pasă. Vreau sa-mi petrec vacanța, într-un mod civilizat. Nu este greu deloc, un minim efort. Haideți, ca se poate!"

"Si noi am făcut acelasi lucru când am stat la șezlonguri,am strâns ceva mucuri de țigară si paiele de la sucuri, trist'

"Am observat că și in unele zone unde se vorbește majoritar bulgărește sau grecește e cam tot așa mizerie, deci depinde foarte mult de calitatea omului, a educației și spiritului său civic. Și cred că mai depinde și de autorități: cât sancționează, ce programe de curățenie au șamd."

"De ce tot timpul trebe sa denigrați tara și poporul român prin tot felul de postări,credeți că alți sunt mai buni că noi,în ultimul timp pur și simplu se face i propagandă anti români la tv radio peste tot inclusiv uni dintre români ajuta la denigrarea țări și a poporului român chiar nu v-ați săturat de aceste postări idioate gândiți a că această rețea de socializare este globală nici nu-i de mirare că ne tratează străini că pe niște golani,mă bucur că ați făcut un gest frumos da nu cred că trebuie postat imediat pe Facebook că ce lucru măreț ați făcut reamintesc nu sunt nici alte nati mai bune ca noi așa că vă rog nu mai denigrați iubițivă țara și fiți mândri că sunteți români".

Vezi și: O româncă s-a supărat foc pe "prosoparii" de pe o plajă din Thassos: "Am dat 15 euro pe șezlong. Ar trebui să fie o diferență" - FOTO

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel