"Le dau salariu 6500 lei și vor mărire. E normal?". Patronul unui service din Constanța e uluit de revolta angajaților săi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Patronul unui service auto din Constanța nu înțelege de ce mecanicii săi nu sunt mulțumiți de salarii
Patronul unui service auto din Constanța nu înțelege de ce mecanicii săi nu sunt mulțumiți de salarii

Proprietarul unui service auto din Constanța este complet uluit de atitudinea mecanicilor săi atunci când vine vorba de salarii și apelează la Facebook pentru a obține un sfat. 

Patronul unui service auto din Constanța a postat un mesaj pe un grup de Facebook dedicat antreprenorilor români, în speranța că va găsi un sfat și o soluție pentru problema sa. Bărbatul susține că le plătește salarii de 6.500 de lei net mecanicilor săi, semnificativ mai mult decât salariile date în piață, însă aceștia tot nu sunt mulțumiți. Mai mult, unul dintre mecanici cere din nou o mărire și amenință că va pleca.

"Buna ziua,

Ma adresez in principal proprietarilor de service-uri auto cu o întrebare mai indiscreta legata de salarizare. Dețin un service cu trei posturi de lucru si implicit tot atâția mecanici iar toți trei, deși au avut salariile mărite, unul dintre ei chiar acum câteva luni, la fiecare început de vară (service-ul se afla in Constanta), negociază o nouă majorare.

Problema este mai complexa în sensul ca marja de profit este mică și într-adevar vara este bine, dar în restul anului se compensează negativ, iar la bilanțul anual ajung la concluzia ca mai bine sunt angajat decât să am propria afacere. Piața de muncă în acest domeniu este foarte limitată iar specialiști și oameni pregătiți se găsesc foarte greu și nu pot sa îi înlocuiesc foarte ușor, acesta fiind și principalul argument într-o negociere cu ei... Dacă nu accept, își dau demisia, sau cel puțin asa pretind", scrie bărbatul pe Grupul Antreprenorilor din România.

Cât sunt salariile la alte service-uri

 

Patronul spune că s-a interesat la alte service-uri și chiar la reprezentanțele auto și peste tot sunt salariile mai mici.

"Pentru a vorbi concret, in momentul de față au 6500 lei si vor mai mult. Știu că la reprezentață se oferă 4000 lei aproximativ și bonuri. Alte service-uri unde cunosc au salarii intre 4000 si 5500 lei dar informația e limitată doar de la 3 alte locații. Unde greșesc? Dacă le maresc din nou, deși acum vara ar fi de unde, la iarnă o să regret...

Dacă nu accept majorarea și pleacă e și mai rău în cazul in care nu găsesc înlocuitor..Va sunt recunoscător pentru orice sfat avizat si dacă sunteți în aceeași branșă, cum vi se par cifrele de mai sus?", încheie proprietarul de service. 

patron-service-constanta-salariu-facebook-postare

Vezi și: Cât câștigă un profesor în Austria față de unul din România. Un român a făcut public salariul: "Mizerabil!"

Ce sfaturi a primit patronul

 

Ceilalți membrii ai grupului se declară și ei mirați de atitudinea muncitorilor și îl îndeamnă să caute alți angajați. 

"Si eu am un service, in asociere cu un prieten mecanic.Mi se pare foarte mare salariul.Prietenul meu a plecat in toamna ca sa se alature proiectului nostru de la 4000 lei/luna si crede-ma ca este exceptional de bun si muncitor. (Altfel nu bagam 100k intr-o afacere cu el)

Te sfatuiesc sa dai un anunt pe grupurile locale de facebook cu toate detaliile job-ului tau si plata la procent 40% pentru angajat dar NU mai putin de 4000 lei.Cu alte cuvinte cand e rau, e asigurata o suma decenta, cand e bine, castigati amandoi", îi scrie cineva.

Un alt internaut îl sfătuiește să dea afară pe unul dintre ei.

"Da pe unul dintre ei afara si negociază cu ceilalti! Le dai mai mult de munca cu salariu mai mare sau ii dai si pe ei afara! Simplu si eficient! NIMENI NU E DE NEÎNLOCUIT!".

patron-service-constanta-salariu-facebook-comentariu

Un alt bărbat care susțin că este mecanic, îi explică patronului că sistemul de salarizare este greșit din start.

"Mecanicii se plătesc la procent nu la salariu. Un mecanic cu 3 ani vechime ia undeva la 40%.dar atenție. Sunt mecanici care în 2 ani prind meserie cât alții în 10.Proba de lucru ar trebui sa decidă procentajul. Asociază te 50-50 cu un mecanic de meserie si o sa câștigați amândoi dacă aveți un plan bun. Mulți mecanici își doresc afacerea lor dar n au 200k euro sa o deschidă... Deși au clienți n au unde sa lucreze. Mecanic fiind.. Eu îți stau la dispoziție cu orice info. Succes!"

Altcineva îi explică același lucru: în service-urile auto nu se lucrează cu salariu fix.

"Oferă-le procentaj din manopera, și în acelasi timp un minim de 3500-4000 garantat dacă din procentaj nu se ajunge la suma de 3500-4000 în lunile slabe. Iar în rest sa tragă. În lunile de sezon să poată scoată de 2 sau 3 ori salariu dacă trag tare. Așa trebuia să faci de la început, dacă îi obișnuiai cu mentalitatea asta. Așa cu fix când e mult de treabă nu le convine când pot să stea pe același salariu iarna degeaba."

Vezi și: „Am lăsat Elveția și salariile ei de sute de milioane de lei pe lună și ne-am întors acasă“. Povestea unui cuplu de români care a ales țara

Salariu mediu net în România: 4.254 lei

 

Potrivit datelor INS, salariul mediu net la nivel naţional se ridica în ianuarie la 4.254 lei, în scădere cu 144 lei (-3,3%) faţă de luna decembrie 2022, dar în creştere cu 15% faţă de ianuarie 2022.

Câştigul salarial mediu brut a fost 6.831 lei, cu 276 lei (-3,9%) mai mic decât în luna decembrie 2022.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel