Lavrov, despre riscurile unui război nuclear între Rusia şi NATO: „Avem motive de îngrijorare când Occidentul revine la această temă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat că nu crede că există riscurile unui război nuclear între Rusia şi NATO şi a dezvăluit că a discutat în Antalya cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, despre posibilităţile unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Întrebat, în conferinţa de presă din Antalya, dacă există vreun risc de război nuclear, Serghei Lavrov a răspuns, potrivit agenţiei Reuters: "Nu vreau să cred acest lucru şi nu cred".

Ministrul rus de Externe susţine că tema riscurilor unui război atomic a fost adusă în discuţii doar de Occident. "Sigur că avem motive de îngrijorare când Occidentul, la fel ca Freud, revine permanent la această temă", a adăugat ministrul rus de Externe. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a dispus plasarea în stare de alertă a forţelor ruse de disuasiune nucleară pe 27 februarie, argumentând că este vorba de o reacţie la declaraţii agresive ale unor lideri din ţări NATO.

 

Lavrov: „Putin nu a refuzat niciodată contacte”

 

Serghei Lavrov a respins şi acuzaţiile potrivit cărora Rusia ar pregăti atacuri asupra Lituaniei, Letoniei şi Estoniei, catalogând aceste zvonuri drept "farse vechi".

Ministrul rus de Externe a dezvăluit că a discutat cu Dmytro Kuleba, în Antalya, inclusiv despre posibilităţile organizării unu summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski. "Preşedintele Putin nu a refuzat niciodată contacte, dar vrem să ne asigurăm că aceste contacte nu sunt organizate doar de dragul contactelor, ci pentru încercări de formalizare a unor acorduri specifice. Am atins această problemă astăzi, a propus-o domnul Kuleba, eu i-am reamintit că noi suntem pregătiţi mereu de întâlniri, cu condiţia de a putea acorda valoare suplimentară şi a rezolva problemele", a subliniat Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel