La 17 ani, incendiată de criminalul în serie Turnagiu, iar medicii germani nu îi dădeau șanse. Acum, Măriuca se pregătește de Bacalaureat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
La 17 ani, incendiată de criminalul în serie Turnagiu, iar medicii germani nu îi dădeau șanse. Acum, Măriuca se pregătește de Bacalaureat
La 17 ani, incendiată de criminalul în serie Turnagiu, iar medicii germani nu îi dădeau șanse. Acum, Măriuca se pregătește de Bacalaureat

Fata care a supraviețuit, ca prin minune, după ce a fost incendiată de recidivistul Ion Turnagiu, rupe tăcerea.

Măriuca avea doar 17 ani atunci când a suferit arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului, cauzate de criminalul a cinci oameni, eliberat din închisoare pentru bună purtare.

Deși pronosticul medicilor din Germania a fost, atunci, unul extrem de rezervat, copila s-a agățat de viață. Acum, Măriuca se pregătește pentru examenul de Bacalaureat.

„Știu că m-au întrebat ce am pățit. Le-am zis și nu mai știu nimic de atunci, m-am trezit peste 2 săptămâni. Oamenii au altă mentalitate față de români. Adică acolo dacă te văd că ai ceva semne pe tine, nu se uită urat și trec mai departe și sunt așa, foarte respectuoși.

Vreau de ziua mea doar să fiu cu prietenii și atât. Pentru că anul asta mi-a cam lipsit treaba asta.

Vreau să devin psiholog pe traumă. Adică să lucrez într-un spital cu copii arși sau să fiu asistentă. Îmi place pentru că s-au implicat și alți oameni care profesează în asta și pe mine m-a ajutat. Adică a contat foarte mult când venea doamna psiholog să vorbesc cu dansa”, a spus Măriuca, potrivit Antena 3.

 

Măriuca dormea în momentul în care bărbatul a venit peste ea în cameră

 

Tragicul incident a avut loc în comuna Dârvari. Adolescenta dormea în momentul în care bărbatul a venit peste ea în cameră. Bărbatul a stropit-o cu benzină, i-a dat foc și a fugit. Tânăra a început să țipe, din fericire ea era acasă cu fratele și bunica ei. Fratele a sărit să o ajute. Perdelele și draperiile luaseră foc. Băiatul a sunat de urgență la 112. 

Bărbatul a mai fost condamnat  în trecut la închisoare pe viață, după ce a luat viața a 5 oameni. Cu un an înainte de oribila faptă, fusese eliberat condiționat. 

 

Criminalul în serie din Mehedinți, Ion Turnagiu, a murit în spital, după ce a fost găsit spânzurat cu un tricou

 

Criminalul în serie din Mehedinți, care a incendiat o fată în vârstă de 17 ani, a murit în iunie 2020. Acesta era deja internat în spital după ce a încercat să se sinucidă în timp ce se afla în arest preventiv.

Ucigașul era ținut în viață de aparate însă, în ultimele zile, starea lui se agravase. În cele din urmă, a suferit un stop cardio-respirator. 

Totul, în timp ce Măriuca era în stare gravă, șansele ei de supraviețuire fiind foarte mici.

Ion Turnagiu a încercat să se sinucidă în arestul Poliţiei Mehedinţi unde a fost găsit spânzurat cu tricoul. Polițiștii l-au resuscitat până la sosirea echipajelor de salvare, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Mehedinţi. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

„El a venit de la început foarte grav, a făcut acolo stop cardio-respirator, în penitenciar, în momentul tentativei de sinucidere, a fost resuscitat de colegii de la Ambulanță și adus în stare gravă, în comă de gradul 4 la noi, fără șanse practice de a supraviețui.  Starea s-a agravat permanent, a apărut febra mare de tip central care nu mai scădea cu nimic, iar ieri era foarte grav, nici nu ne-am așteptat  să prindă dimineața. A decedat aseară, pe la 11.30”, a declarat Radu Iman, manager spital Mehedinți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel