Kovesi, CITATĂ de în calitate de SUSPECT pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Laura Codruța Kovesi a fost citată în calitate de suspect pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu de procurorul Adina Florea de la secția pentru anchetarea magistraților. 

Un polițist i-a adus acasă o citație, miercuri seară, în jurul orei 20:00. Audierea va avea loc vineri, 15 februarie, cu numai câteva zile înainte de audierea pentru funcția de șef al Parchetului European în Comisiile LIBE și CONT ale Parlamentului European. 

Surse avizate au declarat pentru Ziare.com că Laura Codruța Kovesi și ceilalți doi candidați vor fi audiați în comisia LIBE pe 26 februarie.

„La 8 seara am primit vizita unui polițist care mi-a înmânat o citație în calitate de suspect pentru vineri pentru faptele de abuz în seviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă. Este ciudat că astăzi am depus la ÎCCJ o cerere de amânare a procesului în care Inspecția judiciară contestă nesancționarea mea de către CSM.

Inițial am crezut că audierea mea în Parlamentul European pentru funcția de procuror european va fi în data de 18 februarie, motiv pentru care mi-am luat bilet de avion să plec la Bruxelles vineri. Aseară am aflat că audierea este în 26 februarie, însă până pe 18, toți candiatii trebuie să depună niște documente așa că am menținut biletul de avion a cărui copie am depus-o la ÎCCJ”, a declarat Laura Codruța Kovesi pentru Ziare.com.

Kovesi nu știe exact care sunt faptele concrete pentru care va deveni suspectă, dar ia în calcul relatările apărute pe site-uri apropiate secției pentru magistrați care au anunțat punerea ei sub învinuire în cazul extrădării lui Nicolae Popa pornind de la denunțul lui Sebastian Ghiță.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel