Klaus Iohannis: "PSD, un partid CATASTROFĂ. Caută vinovaţi pentru propriile eşecuri în UE"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat la Cluj-Napoca, unde a vorbit despre teme de interes din UE, precum fenomenul euroscepticismului, prezent şi în ţara noastră, după discutrsurile liderilor PSD împtoriva oficialilor europeni. Şeful statului a spus despre aceştia că vor doar să caute un vinovat pentru propriile eşecuri.

Preşedintele a vobit despre motivele apariţiei euroscepticismului în România. Prima cauză, spune şeful statului, este faptul că nu se vorbeşte foarte mult despre succesul proeictului European.

"Al doilea mare motiv de euroscepticism, cred că ați ghicit, sunt chiar politicienii. Politicienii care atunci când merg la Bruxelles sunt  europeni convinși și discută numai despre fonduri europene, despre directive, despre reglementări și toți sunt pro. Pe urmă vin acasă și aici lucrurile nu merg așa simplu", a declarat Klaus Iohannis, la Cluj.

 

Klaus Iohannis: PSD, un partid catastrofă. Caută vinovaţi pentru  pentru propriile eșecuri

 

Preşedintele ţării a catalogat guvernarea PSD-ALDE drept una catastrofală, care caută vinovaţi mereu.

"Cum, la noi, vedem de doi ani jumate un partid catastrofă, numit PSD, cu o guvernare catastrofală. Cineva trebuie să fie vinovat pentru aceste lucruri. Cum să meargă pesedistul să spună că este incapabil, fiindcă nu au un concept, și ei lucrează pentru hoțul din vârful partidului. Nu poate să spună așa ceva, deci căutăm un alt inamic, un alt vinovat. Și pe rând, vă amintiți, au găsit tot felul de vinovați, dar acum dacă este campanie pentru europarlamentare, evident că pesediștii au găsit că vinovatul principal este Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Iohannis: "Vine unul şi spune că preşedintele e mut. O fi, dar cu aşa ceva te duci în cancanuri"

Este jalnic, este jenant, dar arată felul în care Uniunea Europeană este denigrată, deci chiar denigrată, de politicieni naționali care caută vinovați pentru propriile eșecuri. Și așa, din păcate, nu se întâmplă numai la noi, noi suntem bătuți cu PSD. Sper că duminică seara lucrurile se vor vedea altfel. Dar și alții, cum a scris unul foarte bine, și alții au faliții lor. Deci noi cu faliții noștri, ei cu faliții lor", a mai spus Klaus Iohannis, la Cluj.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel