Klaus Iohannis, PRIMELE declaraţii după anunţarea întrebărilor pentru referendum

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, joi, la Cotroceni, după ce au fost enunţate cele două întrebări pentru referendumul care va avea loc pe 26 mai.

"Avem referendum pe 26 mai. Am semnat astăzi şi am convocat aceste referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aştept la vot la referendum şi la europarlamentare.

La referendum avem două întrebări. Prima întrebare: "Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și graţierii pentru infracțiuni de corupție?" Da, eu sunt de acord.

A doua întrebare: "Sunteti de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?"

Da. Ne dorim o guvernare pentru români. O guvernare performantă, o guvernare europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa. Dar avem mult mai mult. Acest referendum e mai important astăzi decât oricând. După doi ani şi jumătate de abuzuri şi excese, românii au şansa unui răspuns", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Întrebările referendumului

 

Klaus Iohannis a făcut azi publice cele două întrebări la care românii vor fi chemați să răspundă la referendumul din 26 mai:

1.Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și gratierii pentru infracțiuni de corupție? 

2. Sunteti de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel