Trei miniștri PLEACĂ din Guvern. Klaus Iohannis a SEMNAT

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri eliberarea din funcție a miniștrilor ALDE Grațiela Gavrilescu, Anton Anton și Viorel Ilie, după ce aceștia și-au anunțat demisia ca urmare a retragerii ALDE de la guvernare.

„Decrete semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 august a.c., următoarele decrete:
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul mediului, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Anton Anton, ministrul energiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;
• Decret prin care se ia act de demisia domnului Viorel Ilie, ministrul pentru relația cu Parlamentul, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului”, anunță Administrația Prezidențială.

Negocierile dintre preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi premierul Viorica Dăncilă au eşuat, în contextul în care premierul nu a venit cu o propunere de restructurare a guvernului sau cu un nou program de guvernare. Surse politice au declarat că la discuţia de luni dimineaţa, de la Guvern, nu s-a ajuns la o înţelegere înntre Călin Popescu Tăriceanu şi Viorica Dăncilă.

Premierul nu a venit cu o restructurare guvvernamentală şi nici cu un program de guvernare aşa cum a cerut ALDE. Având în vedere că niciuna dintre cerinţele ALDE nu a fost respectată, decizia a fost: ieşirea de la guvernare.

Sursele citate spun că ALDE a reproşat PSD că în continuare girează un buget nerealist, programul de guvernare se bazează pe lucruri care nu pot fi făcute, iar restructurarea cerută, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel