Klaus Iohannis ar putea anunţa ASTĂZI premierul desemnat să formeze un nou guvern

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis ar putea anunţa astăzi, premierul desemnat să formeze un nou guvern după ce Cabinetul Dăncilă a fost demis, săptămâna trecută, prin moţiune de cenzură.

Potrivit unor surse oficiale, şeful statului va avea, în aceeaşi zi, consultări cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Vinerea trecută, Klaus Iohannis a avut o altă rundă de întâlniri cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. De la aceste consultări au lipsit social-democraţii.

Citeşte şi: Dăncilă îl SOMEAZĂ pe Klaus Iohannis: "Foamea de putere a acestui om..."

Şeful statului afirma atunci că în această săptămână va avea discuţii cu reprezentanţii partidelor "într-o formulă mai restrânsă, pentru a clarifica ce trebuie făcut şi de ce trebuie făcut".

"Vreau să ştie toată lumea că intenţionez să fac repede o desemnare. Cel târziu marţi, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedişti pentru guvernare", preciza şeful statului vineri.

Iohannis declara că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în care, adăuga el, se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "PSD nu va vota noul Guvern. Vom lăsa luna de miere şi pe urmă..."

Luni, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, conform declaraţiilor acestora. De asemenea, potrivit unor surse, şeful statului a avut consultări cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Parlamentarii PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democraţilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel