Marcel Ciolacu: "PSD nu va vota noul Guvern. Vom lăsa luna de miere şi pe urmă..."

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

PSD ar trebui să nu voteze învestirea unui nou Guvern, această decizie fiind luată în ultimul Comitet Executiv Naţional al partidului, a declarat, luni, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

"O să discutăm această decizie şi cu colegii (senatori şi deputaţi - n.r.) şi o să vedem şi părerea lor. Şi sperăm să avem şi un vot în acest sens. Mi se pare normal ca PSD, sub nicio formă, să nu voteze în acest moment învestirea unui Guvern. Mai mult, există o cutumă parlamentară în întreaga lume - cei care deţin majoritatea, lucru care s-a văzut atât timp cât a trecut o moţiune de cenzură, trebuie să asigure şi cvorumul. (...) Este normal când s-a creat o nouă majoritate, respectiva majoritate să voteze Guvernul pe care şi-l doresc. Asta este logica parlamentară. Eu cred că e cazul ca cele cinci partide care au votat moţiunea să-şi asume guvernarea. (...) Eu ştiu decizia luată în CExN - de a nu vota. La finalul şedinţei, s-a discutat şi acest lucru (ca PSD să nu voteze Guvernul - n.r.)", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

Citeşte şi: Denise Rifai a ajuns la CAPĂTUL RĂBDĂRII: Noi ăştia SARAKII... Vreau să facem CHETĂ!

El a subliniat că nu este de acord cu organizarea unor alegeri anticipate.

"Cred că suntem cam ultima ţară din fostul regim comunist care nu am avut alegeri anticipate. Nu cred că sunt oportune în acest moment. Ştiţi că a mai fost o propunere, acum mulţi ani, a domnului Adrian Năstase de a face alegeri anticipate. Şi atunci preşedintele Ion Iliescu nu a fost de acord, cam într-un context asemănător, pentru că s-ar fi denaturat adevărul de fapt şi de drept", a arătat Ciolacu.

Deputatul social-democrat a anunţat că, personal, va face o "opoziţie concretă" viitorului Cabinet. "Vom lăsa întâi să fie investit noul Guvern, vom lăsa luna de miere şi pe urmă vom intra în Opoziţie concret. Voi socoti şi eu să văd minutele de întârziere la trenuri, kilometri de autostradă, mărirea salariilor, pensiilor, ce se întâmplă", a spus el.

Citeşte şi: Codrin Ştefănescu: "Taie orice, numai să ajungă premier! Îşi taie şi o mână dacă e nevoie!"

În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a susţinut că aceasta trebuie să aparţină grupului cu cel mai mare număr de parlamentari. "În acest moment, cel mai mare grup din Camera Deputaţilor este grupul PSD. Am văzut opinia doamnei Raluca Turcan, care doreşte să preia această funcţie, totuşi 69 este numărul parlamentarilor PNL faţă de 135 numărul parlamentarilor PSD, deci e dublu", a argumentat social-democratul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel