Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru familia românului ucis în atacul din Germania

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineața, condoleanțe familiei tânărului român care și-a pierdut viața în urma atacului violent din Hanau, Germania. 

"Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare", a scris șeful statului, pe pagina sa Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, joi sera, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania.

Informațiile ȘtiriDiaspora au fost confirmate total

Alături de român, alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, au fost ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau.

În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză" marcată de „perspective profund rasiste", potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel