Kabul. Ambasadei României, distrusă în proporție de 80 la sută

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
Sursa foto: captură stirileprotv.ro
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

Ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu a declarat, vineri, că le-a cerut diplomaţilor români de la Kabul să se întoarcă în ţară, dar aceştia au refuzat, motivând că vor să-şi încheie misiunea.

"Să ştiţi că noi le-am cerut oamenilor noştri (diplomaţilor români-nr) să vină acasă, dar au spus că nu vor să-şi încheie misiunea brusc, ei vor să-şi continue misiunea şi vor rămâne acolo. Să ştiţi că diplomaţii români sunt nişte oameni deosebiţi în orice zonă s-ar afla, dar aceştia care sunt în zone de conflict sunt dispuşi la fapte eroice, îşi asumă că sunt într-o zonă de conflict", a declarat, vineri, la DC News, ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu.

Ministrul a mai spus că ambasada este distrusă aproape complet, dar că există zone sigure în care să funcţioneze până la refacerea imobilului.

"Ambasada este 80% distrusă, este inutilizabilă. Acesta a fost şi motivul pentru care colegii noştri au fost transferaţi într-o zonă sigură, într-o bază NATO. Tot ce a fost acolo trebuie reconstruit şi securizat poate mult mai bine. Acest proces va dura, până atunci există zone sigure în care putem să funcţionăm", a mai adăugat Mănescu.

Afirmaţiile vin în contextul în care un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel