Jurnalistul francez Frédéric Leclerc, de la BFMTV, a fost ucis în Ucraina

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis condoleanţe, luni după-amiază, pentru moartea, în Ucraina, a jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, de la postul BFMTV, iar Ministerul de Externe de la Paris a cerut efectuarea unei anchete "transparente".

"Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff se afla în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Aflat la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forţaţi să fugă pentru a scăpa de bombele ruse, a fost lovit mortal", a declarat Emmanuel Macron, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Împărtăşesc durerea familiei, a apropiaţilor şi a colegilor lui Frédéric Leclerc-Imhoff şi transmit condoleanţe. Celor care asigură în teatrele de operaţiuni misiunea dificilă de a informa, vreau să le reafirm susţinerea necondiţionată a Franţei", a subliniat Emmanuel Macron.

Jurnalistul francez Frédéric Leclerc-Imhoff, corespondent al postului BFMTV, a fost ucis luni în urma unui atac cu obuze produs în apropierea oraşului Severodoneţk (regiunea Lugansk), unde armata rusă a lansat un asalt intens. Un alt jurnalist francez, Maxime Brandstaetter, a fost rănit în atacul atribuit armatei ruse şi a fost transferat în Dnipro. Traducătoarea ucraineană care îi însoţea nu a fost rănită în atac, conform cotidianului Le Parisien.

Ministerul francez de Externe a cerut lansarea imediată a unei investigaţii în acest caz. "Moartea jurnalistului este şocantă. Cerem o anchetă transparentă în cel mai scurt timp pentru a elucida circumstanţele acestei drame", a comunicat Quai d’Orsay, potrivit cotidianului Le Figaro.

Autoritățile ucrainene au anunțat uciderea jurnalistului francez

 

Ministerul de Externe al Ucrainei a anunţat luni că un jurnalist francez a fost ucis în timpul unui atac rusesc asupra unui vehicul ce trebuia să evacueze civili din zona de război de lângă Severodoneţk, transmite Reuters.

Despre uciderea jurnalistului francez a scris anterior pe canalul Telegram şi şeful administraţiei militare din zonă, Serhii Haidai. Acesta a mai precizat că operaţiunea de evacuare a fost suspendată.

Responsabilul regional a postat pe reţelele de socializare o acreditare de presă în care apare o fotografie a reporterului identificat drept Frederic Leclerc Imhoff şi din care rezultă că acesta lucrează pentru postul de televiziune francez BFMTV, potrivit EFE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel