Jurnaliștii ruși care au vrut să relateze despre concertul dedicat anexării Crimeei, reținuți de polițiști: "Un poliţist m-a dus în dubă" 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Jurnaliștii ruși, care au vrut să relateze despre concertul dedicat anexării Crimeei, reținuți de polițiști.
Jurnaliștii ruși, care au vrut să relateze despre concertul dedicat anexării Crimeei, reținuți de polițiști.

La Moscova și Sankt Petersburg au fost reținuți jurnaliștii care au vrut să relateze despre concertele dedicate sărbătoririi „zilei anexării Crimeei” și a sprijinului pentru armata rusă.

La Sankt Petersburg, cel puţin patru jurnalişti au fost reţinuţi înainte de concert. Poliția i-a reținut pe corespondentul Kommersant, Alexander Koryakov, fotograful de la Novaya Gazeta, Alexei Dușutin, jurnalistul MR7, Andrey Shvets, și redactorul de la SOTA, Nika Samusik. Mai târziu, toți au fost eliberați.

"Stăteam lângă complexul sportiv Yubileiny, unde se desfășura concertul. Jurnaliştii nu aveau voie înăuntru, de aceea am filmat din exterior cum se distribuiau biletele pentru concert. Un poliţist a venit şi m-a dus în dubă", a relatat corespondentul Kommersant, Alexander Koryakov.

Potrivit jurnalistului, forțele de securitate au reținut încă trei persoane. Unul dintre cei reținuți purta haine cu simboluri ucrainene, scrie currenttime.tv

"Un poliţist a venit şi m-a dus în dubă" 

 

În plus, scrie OVD-Info, corespondenții SOTA, Artem Krieger și Pavel Ivanov, au fost reținuți la Moscova. Ulterior, Krieger a fost dus la secția de poliție din Khamovniki. Ivanov a fost acuzat de nesupunere față de un ofițer de poliție, deoarece nu a prezentat documente forțelor de securitate și a fost dus la Judecătoria Cheryomushkinsky.

Poliția l-a reținut și pe Serghei Ainbinder, redactor-șef al RusNews, lângă stadionul Luzhniki, transmite OVD-Info.

Ulterior s-a aflat că și un alt fotoreporter SOTA, Ruslan Terekhov, a fost reținut la Moscova. Potrivit colegilor săi, Terekhov a fost dus la secția de poliție din Bibirevo. Un alt jurnalist SOTA reținut lângă Luzhniki este Alexander Filippov. El a fost dus la departamentul de poliție Khamovniki. 

La Moscova, lângă stația de metrou „Vorobyovy Gory” a fost arestat fotograful Mihail Grebenshchikov, care a mers și el să relateze despre concert, organizat în sprijinul armatei ruse. Lui Grebenshchikov nu i s-au spus motivele reținerii.

Miting-concert, dedicat anexării Crimeei și a Sevastopolului, organizat la Moscova

 

Un miting-concert dedicat celei de-a opta aniversări de la anexarea Crimeei și Sevastopolului are loc pe stadionul Luzhniki din Moscova - prezentatorii vorbesc despre acest eveniment ca pe „o întoarcere în portul natal”.

Printre interpreții care au urcat pe scenă se numără trupa Lube, Oleg Gazmanov, Polina Gagarina, Grigory Leps, Timati.

La concertul de pe stadionul Luzhniki a ajuns și președintele rus Vladimir Putin. Acesta și-a început discursul cu un citat din Constituția Rusiei. Ulterior, Putin a citat din Biblie: „Nu există mai multă iubire decât dacă cineva și-ar da sufletul pentru prietenii săi”.

În discursul său, el a mai spus că principalul motiv al așa-zisei operațiuni militare din Ucraina a fost presupusul „genocid” efectuat de Ucraina împotriva locuitorilor din Donbass. 

În tribune sunt zeci de mii de oameni care flutură steaguri ale Federației Ruse și simbolurile așa-numitei operațiuni militare speciale - litera Z și panglica Sfântului Gheorghe. Încă câteva zeci de mii de ruși, care nu au intrat în tribune, stau pe stadion. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, la eveniment participă peste 200 de mii de oameni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel