Jurnalist, torturat și decapitat. El a scris despre crimele violente din Mexic

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură cronicadexalapa.com
Sursa foto: captură cronicadexalapa.com

Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din ţara sa a fost găsit decapitat. Descoperirea a avut loc miercuri în apropierea unei căi ferate. Anul acesta, patru jurnaliști au fost omorâți în Mexic, suspecții principali fiind reprezentanții cartelurilor care fac trafic cu droguri.

Un jurnalist mexican care a scris despre crimele violente din statul Veracruz de pe Coasta Golfului a fost găsit decapitat miercuri, a informat presa locală.

Cadavrul lui Julio Valdivia, în vârstă de 44 de ani, care s-a specializat în relatarea de crime şi violenţe, a fost găsit în municipalitatea Tezonapa, la aproximativ 100 de kilometri de capitala statului, Veracruz.

„Valdivia a fost găsit în apropierea căilor ferate, decapitat şi torturat”, a spus pentru Reuters un angajat al ziarului, care nu a dorit să fie identificat.

El Universal şi alte câteva publicaţii locale au relatat că aceasta este a patra moarte a unui jurnalist în Mexic anul acesta.

„Condamnăm omuciderea lui Julio Valdivia”, a declarat guvernatorul din Veracruz pe contul său de Twitter.

În 2019, aproximativ jumătate din crimele ce au vizat jurnalişti în întreaga lume au avut loc în Mexic, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel