Jurnalist italian în România, îndemn emoționant: „Ține-ne strâns la piept, dragă Românie, c-om trece-o amândouă și p-asta“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Rocco Xavi, jurnalistul italian care a colaboreaz cu postul Romania Tv în anchetele jurnalistice realizate în cazul crimelor de la Caracal, are un mesaj cutremurător în contextul în care atât patria sa, Italia, cât și România, se confruntă cu pandemia de coronavirus.

 Dragă Românie,
Îți scriu dintre neliniște și dor.
Nu frică mă stăpânește, ci neputința.
Am trecut prin multe noi două, dragă Românie.
Acum, la ușa ta, bate ceasul grupei de moarte. Bate sărăcia gândurilor, nedreptatea faptelor, ironia morții. Nu ai murit asuprită, nu ai pierit nici în război și nici sub cuțitul ascuțit al regimului. Nu ai să mori nici acum, nu așa!
Îți bate un vânt rece la tâmplă, dragă Românie! Pune lacătul bine, zăvorul trage-l cu forța, ușa închide, geamul la fel, și stai neclintită, dragă Românie! Lasă boarea să treacă peste coamă munților tăi, păzește cu brazii tăi sufletele noastre neștiutoare, și lasă râurile să spele lacrimile copiilor tăi.
Ține-ne strâns la piept, dragă Românie, c-om trece-o amândouă și p-asta“, este mesajul jurnalistului Rocco Xavi, postat recent pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel