Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal extrem de periculos. Cristian fusese condamnat la închisoare pe viață - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal extrem de periculos. Cristian fusese condamnat la închisoare pe viață - VIDEO
Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal extrem de periculos. Cristian fusese condamnat la închisoare pe viață - VIDEO

O judecătoare din Argentina este cercetată disciplinar după ce a fost surprinsă sărutând un criminal, după condamnarea acestuia la închisoare pe viață. Anterior, ea a fost singura magistrată din complet care s-a opus sentinței.

Autoritățile judiciare din provincia Chubut au deschis proceduri disciplinare împotriva unui judecător, pentru a investiga un presupus „comportament inadecvat”, după ce magistratul a fost surprins de camerele de supraveghere sărutând un prizonier extrem de periculos, pe care un complet de judecată din care a făcut și ea parte îl condamnase anterior la închisoare pe viață.

Înregistrarea video apărută pe internet o arată pe judecătoarea Mariel Suarez în timp ce îl sărută pe deținutul Cristian ”Mai” Bustos, într-o sală de vizite de la penitenciarul din Trelew, pe 29 decembrie 2021.

Deținutul, extrem de periculos, fusese condamnat cu o săptămâna mai devreme la închisoare pe viață chiar de un complet din care făcea parte și judecătoarea Mariel Suarez. Ea a cerut o pedeapsă mai blândă, în timp ce ceilalți doi magistrați au dispus închisoarea pe viață.

 

 

A recunoscut uciderea unui polițist

 

Cristian ”Mai” Bustos a recunoscut în fața instanței că l-a ucis în 2008 pe polițistul Leandro Roberts, în orașul Corcovado.

„În urma unei comunicări formale în instanță, o întâlnire solicitată de un judecător penal al districtului Comodoro Rivadavia și de un deținut găzduit în respectivul centru penitenciar, considerat extrem de periculoas și recent condamnat în cadrul proces public ținut în orașul Esquel, a ieșit la iveală”, a transmis Curtea Superioară de Justiție din Chubut într-un comunicat.

Judecătoarea Mariel Suarez a declarat pentru un post TV că nu are o relație sentimentală cu deținutul și că a mers să-l vadă pentru că scrie o carte despre povestea lui, informează Știrile PRO TV. „Nu am nicio relație sentimentală cu această persoană, nu am legături personale cu el. Fac o carte cu această persoană din cauza poveștii sale și este prima pe care o voi scrie”, a spus magistratul.

 

Judecătoarea spune că vrea să scrie o carte despre povestea condamnatului

 

„Voi face o declarație oficială în aceste sens și voi arăta documente, pentru ca lumea să vadă că declarația este reală”, a explicat judecătoarea.

Declarând că „și-a îndeplinit bine rolul meu de judecător”, ea a explicat că întâlnirea lor a fost întâmplătoare.

„A fost prima dată când l-am văzut și am vorbit despre asta, despre condamnarea lui. M-am lovit de el, i-am spus că voi aranja un interviu cu el și i-am spus că voi scrie o carte. Mi-a spus lucruri personale și mi-a arătat tatuajele lui”, a spus ea.

„Vreau să fac un fel de jurnalism de investigație. A fost foarte mulțumit de proiect, pentru că, după mulți ani, a putut să spună ce s-a întâmplat”, a spus ea, referindu-se la procesul care a avut loc la mai bine de 12 ani de la producerea crimei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel