Jeremy Hunt, întâlnire cu Dăncilă. Ce a spus șeful diplomației britanice despre BREXIT

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șeful diplomației britanice, Jeremy Hunt, s-a întâlnit astăzi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.  

„Londra este unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Companiile străine vin la Londra pentru a accesa investiţii şi finanţări şi sunt mândru că Bucureştiul este parte din această reţea. Întreaga prosperitate a Marii Britanii a fost construită pe comerţul liber. După ce vom părăsi Uniunea Europeană suntem determinaţi nu doar să păstrăm această tradiţie ci să o sporim prin încurajarea şi promovarea comerţului liber în lume", a spus Hunt, potrivit stirileprotv.ro.

El a continuat: „Comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul economiei noastre. Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie din lume, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exporturile britanice".

Pe măsură ce Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, a mai spus diplomatul britanic, „căutăm să construim noi relaţii economice cu partenerii noştri, inclusiv România".

„Cele două ţări ale noastre au o lungă relaţie economică. Există schimburi economice încă din secolul al XVI-lea, iar comerţul a crescut de la an la an. În prezent, cifra este de peste 4 miliarde de euro. Anul trecut a crescut cu 9 procente. Sunt încrezător că acest trend va continua", a mai spus Hunt.

Citește și Iohannis, precizări despre românii din Anglia, după întâlnirea cu ministrul de Externe britanic

Ministrul a precizat că peste 5.000 de companii britanice au investit mai mult de 1,5 miliarde de euro în economia din România.

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a transmis vineri mesajul Vioricăi Dăncilă.

„Fiecare investiţie implementată, fiecare tăiere de panglică se traduce în contribuţii bugetare şi locuri de muncă noi pentru cetăţenii ţării noastre", a spus Birchall în mesajul de mulţumire.

Prin-ministrul român a transmis că, împreună cu guvernul său, „consideră fiecare nouă investiţie este o bună ocazie pentru a demonstra comunităţii internaţionale de afaceri că România este, într-adevăr, un partener de încredere în afaceri, angajat în dezvoltare şi creştere".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel