Japonia. Klaus și Carmen Iohannis, la banchetul imperial. Ținutele purtate de cei doi (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, au participat, marţi, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito și ulterior la banchetul imperial dedicat acestei ceremonii.

La petrecere, Klaus Iohannis a purtat un frac, în timp ce Prima Doamnă a avut o rochie lungă, albastră, cu umerii goi, conform imaginilor publicate de Administrația Prezidențială.

(w670) Sursa foto

Preşedintele Iohannis se află de luni în Japonia. Şeful statului a avut întrevederi cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, şi cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto.

(w670) Sursa foto

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, şi-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumată de către Akihito, împăratul emerit al Japoniei.

(w670) Sursa foto

Ceremonia de întronare de marţi va reprezenta şi transferul oficial către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"), care succede Erei Heisei (1989 - 2019), asociată perioadei de domnie a împăratului emerit Akihito. Autorităţile nipone vor organiza şi un banchet de întronare. La aceste evenimente au participat reprezentanţi şi demnitari din 190 de ţări şi organizaţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel