Iubirea e mai presus de frica de moarte: Un italian „a alergat” până în Ucraina pentru a-și salva logodnica

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iubirea e mai presus de frica de moarte: Un italian „a alergat” până în Ucraina pentru a-și salva logodnica
Iubirea e mai presus de frica de moarte: Un italian „a alergat” până în Ucraina pentru a-și salva logodnica

O poveste de dragoste, rezistență și supraviețuire. Așa definește Francesco Facchinetti ceea ce i s-a întâmplat lui Stefano, un prieten din copilărie care se logodise de doi ani cu Giulia, o ucraineancă. În momentul în care a izbucnit războiul, Giulia se afla la Kiev, iar Stefano la Mariano, Italia. 

Conform lui Facchinetti, prietenul cuplului care le-a făcut povestea de iubire publică, totul s-a terminat cu bine. Acesta a postat o poză cu prietenii săi, iar în descriere a relatat toată întâmplarea emoționantă. Curajul și iubirea de care a dat dovadă prietenul său i-au impresionat incredibil de tare, atât pe el, cât și pe cei aproape 100 de mii de oameni care i-au apreciat postarea de pe Instagram.

 

Iubirea îți dă curaj: „A luat singur mașina și a plecat spre granița dintre România și Ucraina”

 

"El este Stefano, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, ne cunoaștem de când eram mici. S-a logodit cu Giulia, o ucraineancă, în urmă cu aproximativ 2 ani. Acum face mereu naveta de la Kiev și s-a întors la Mariano Comense în urmă cu doar 10 zile . 

Giulia a rămas în capitala ucraineană pentru că lucrează acolo. Stefano se aștepta să se întoarcă la ea în aceste zile, dar a izbucnit războiul. Imediat ce aeroportul din Kiev a fost bombardat, Giulia a fugit într-un sat situat la 40 de kilometri vest de capitală. Stefano a încercat în zadar să o aducă în Italia până când ieri dimineață, împotriva dorinței tuturor prietenilor noștri, a luat singur mașina și a plecat spre granița dintre România și Ucraina.

 

Iubirea îți dă putere: „A mers pe jos 10 kilometri până la graniță”

 

După 19 ore a ajuns la graniță. Planul lui era să treacă granița și să o ia din satul ei. Ajungând la graniță l-au oprit și i-au spus că ideea lui este o nebunie și că trebuie să se întoarcă acasă pentru că în Ucraina nu-l vor lăsa niciodată să intre. Între timp, Stefano găsise o cursă de ride-sharing (pare o nebunie, dar așa a și fost) o cursă pentru Giulia din satul ei până la 10 kilometri de granița cu România.

Giulia a luat acea cursă, au lăsat-o la punctul stabilit și ea a mers pe jos 10 kilometri până la graniță și apoi la Stefano. Acum, după atâtea griji, după cum se vede din poză, sunt împreună. Mi-au spus să trimit un mesaj de mulțumire poporului român pe care l-am pus în a doua poză, dați scroll să îl vedeți.

Povestea lui Stefano și a Giuliei este povestea multor alți oameni care încearcă să se salveze pe ei înșiși, să îi ajute pe cei pe care îi iubesc și să scape de această nebunie numită RĂZBOI. Aceasta este o poveste de dragoste, rezistență și supraviețuire”, a fost mesajul transmis de Francesco Facchinetti.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Francesco Facchinetti (@frafacchinetti)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel