Italienii, solidari cu românca, în cărucior cu rotile, umilită și jignită: „Poate asta le-ar deschide mintea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

A primit nenumărate mesaje de solidaritate după ce a fost agresată de un individ rasist în Italia, unde trăieşte de 16 ani.

Beatrice Ion, titulară în echipa naţională a Italiei de baschet în fotoliul rulant, a fost insultată atât pentru naţionalitatea ei, cât şi pentru handicapul de care suferă.

Iar tatăl său a ajuns chiar la spital în urma loviturilor agresorului. Beatrice spune că şi-ar dori ca rasiştii să poată fi convinşi că străinii şi persoanele cu dizabilităţi sunt oameni la fel ca ei.

„Dacă cineva bate pe altcineva pe stradă doar pentru că este "stranier", doar pentru că vrea, şi eu sunt şi în cărucior, şi de mine s-au luat pentru că sunt în cărucior, aş vrea să facă o lună într-un centru unde e lume în cărucior sau care are o dizabilitate, să lucreze cu ei o lună şi să vadă că suntem persoane ca ei, că nu avem nimic diferit, şi poate asta le-ar deschide mintea şi mai cu seamă inima”, spune Beatrice, potrivit Observator.

Citește și Italia. Tânără româncă, în cărucior cu rotile, umilită și jignită într-o parcare: „Handicapată de c…t! Marş!”

Episodul din parcare a început când un italian nervos că nu își poate parca mașina pe un loc de la centrul comercial a început să țipe la Beatrice și la tatăl ei. Când acesta a auzit că cei doi sunt străini a răbufnit de-a dreptul.

„Străini de r...t, întoarceţi-vă în ţara voastră, marş!”, apoi a spus „Handicapată de c…t”, după care s-a dus la tatăl fetei şi l-a lovit violent. În urma loviturii, victima a ajuns la spital cu fractură de pomete, potrivit corriere.it. Nici mama lui Beatrice nu a scăpat de furia bărbatului. Agresorul a ameninţat-o direct şi a făcut gesturi obscene: „Oricum, o prind eu pe stradă şi pe handicapata asta!”

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel