Italienii acuzați că exploatau 30 de muncitori împreună cu un român, eliberați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Frații italieni, un bărbat de 40 de ani care era patronul firmei și o femeie de 33 de ani care avea funcția de administrator, acuzați că au angajat 30 de muncitori români și marocani pentru fermele din Montalto di Castro au fost eliberați.

Potrivit corrierediviterbo.corr.it, cei doi au demonstrat în fața judecătorului că nu au avut un contact direct cu muncitorii care ar fi fost exploatați. Cea de-a treia persoană anchetată, un român, în vârstă de 37 de ani, rezident în Montalto, se află în arest la domiciliu.

Cei trei erau acuzați de exploatarea a 30 de muncitori, dintre care 26 de români și 4 marocani. Patronul român avea o firmă prin care recruta muncitori pentru societatea condusă de frații italieni. O dată ajunși pe câmpurile agricole, muncitorii erau forțați să lucreze și câte 12 ore pe zi, cazați în condiții mizere și deplorabile, fără măsuri de siguranță, plătindu-i foarte prost. Muncitorii erau supuși amenințărilor și intimidărilor pentru a tolera condițiile de muncă și pentru a nu-i denunța.

 

„Italienii au plătit întotdeauna muncitorii”

 

„Suntem mulțumiți de libertatea recâștigată de clienții noștri", explică avocatul Fausto Barili, care îi apără pe cei doi italieni. „Am răspuns întrebărilor judecătorului și i-am explicat că ei au plătit întotdeauna muncitorii și că nu a avut niciodată relații directe cu ei, deoarece clienții noștri s-au bazat pe antreprenorul român”, a mai adăugat avocatul.

„Am răspuns întrebărilor judecătorului și am oferit o versiune a faptelor diferită față de cea prezentată de procuror, avantajați fiind și de depunerea diferitelor contracte pe care societatea agricolă le-a încheiat în 2019 și le-a respectat față de mulți lucrători cu care nu a fost nicio problemă: societatea clientului meu este serioasă și a avut contracte cu multe firme pentru culegerea legumelor”, a spus Marco Fedele, avocatul românului.

Fedele respinge ipoteza exploatării muncitorilor: „Cazarea muncitorilor a fost în case închiriate în mod regular și cu condiții decente. În special, am demonstrat că au avut loc plăți care nu au fost evidențiate în cadrul anchetei”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel