Italia. Mai multe orașe intră de miercuri, 17 februarie, în zona roșie

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Pandemia dă din nou mari bătăi de cap autorităților italiene. Din cauza înmulțirii cazurilor și a creșterii indicelui de contagiune, mai multe localități vor intra în zona roșie, începând de astăzi, 17 februarie. 

Vizate sunt mai multe localități din regiunea Lombardia, acolo de unde a și pornit pandemia europeană de coronavirus.

După creșterea alarmantă a indicelui de contagiune în mai multe orase din zona Lombardia, autoritățile au luat decizia de a le introduce în zona roșie. Prevederea a fost semnată de guvernatorul Attilio Fontana, după o consultare cu reprezentanții ai Ministerului Sănătății pentru a opri răspândirea noii variante a virusului. 

Municipalitățile în care vor aplica restricții severe sunt Viggiù (Varese), Mede (Pavia), Castrezzato (Brescia) și Bollate (Milano): astfel, începând de miercuri 17 februarie de la ora 18:00,  vor fi aplicate toate restricțiile pentru "zonă roșie". 

Astfel, vor fi oprite toate activitățile comerciale neesențiale, iar de asemenea vor fi închise barurile și restaurantele.

În plus, ordonanța prevede că toate activitățile școlare și educaționale ale elevilor de școală primară și secundară din aceste municipalități se vor desfășura de la distanță. Această suspendare se aplică și grădinițelor și școlilor.

În cele patru municipalități a existat o „erupție” de noi infecții în ultimele zile. În Castrezzato, de exemplu, au fost înregistrate 137 de cazuri noi în ultima săptămână la o populație de 7.000 de locuitori, potrivit Corriere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel