Italia va solicita și un test COVID negativ pentru toți călătorii din UE. Noua ordonanță semnată de Roberto Speranza

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia va solicita un test negativ pentru coronavirus pentru călătorii din Uniunea Europeană (UE). Certificatul de vaccinare nu va mai fi suficient pentru a intra în țară. 

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat marți o ordonanță care va solicita un test negativ pentru coronavirus pentru călătorii care sosesc din alte țări UE, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului său.

În prezent, călătorii din UE pot intra în țară prezentând certificatul digital de vaccinare. Conform noilor reguli, ei vor trebui să arate și un test covid negativ.

Citește și Ghidul restricțiilor pandemice în Europa. Cum pot călători românii pe continent înainte de Crăciun

Noua regulă reprezintă o abatere de la abordarea unificată a călătoriilor în întreaga UE, punând țara în conflict cu autoritățile europene, potrivit politico.eu.

 

Starea de urgență a Italiei va continua până pe 31 martie

 

Între timp, presa italiană a raportat că starea de urgență a țării va continua până pe 31 martie. Ea trebuia să se încheie pe 31 decembrie, dar a fost prelungită în urma unei reuniuni a consiliului de miniștri al țării.

Prelungirea stării de urgență înseamnă că guvernul își păstrează dreptul de a declara noi măsuri restrictive ca răspuns la răspândirea virusului. De asemenea, permite continuarea sistemului regional actual de „hărți termice”, în care diferite părți ale țării sunt supuse unor restricții mai stricte sau mai largi, pe baza criteriilor epidemiologice.

 

Numărul cazurile noi de Covid-19 cresc în Italia

 

Numărul de cazuri noi de Covid-19 continuă să crească în Italia. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 20.677 și au fost raportate 120 de decese, potrivit buletinului emis de Ministerul Sănătății marți, 14 decembrie. Ieri au fost 12.712.

Într-o singură zi au fost înregistrate 120 de decese, ieri fiind înregistrate 98. 

Au fost efectuate 776.363 de tampoane moleculare și antigenice pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore în Italia, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Ieri au fost 313.536.

În Italia sunt 863 de pacienți la terapie intensivă, cu șapte mai mulți decât ieri. Internările zilnice sunt 93. Pacienții cu simptome din secțiile Covid sunt 7.163, cu 212 mai mulți decât ieri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel