Italia. Un șofer român de TIR, mort de beat, la un pas să producă o tragedie: „Am fi riscat un masacru!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un șofer român de TIR, în vârstă de 49 de ani, a fost la un pas de tragedie după ce era să lovească în plin o cisternă plină cu gaz metan şi combustibil într-o benzinărie din San Bonifacio, provincia Verona, regiunea Veneto, Italia.

Plimbare nebună de-a lungul drumului Porcilana a unui TIR care risca să se prăbușească în depozitul de gaz metan și combustibil al unei stații de benzină din San Bonifacio. Pentru a evita ce era mai rău, un șofer venețian care, conducând un alt vehicul greu, l-a oprit la timp și s-a pus în fața lui, lateral.

Agenții poliției locale din San Bonifacio au supus șoferul român la testul de etilotest: 2.13 alcool pur în aerul expirat. Pentru conducerea vehiculelor de acea dimensiune toleranța este zero.

 

„Șoferul român era un pericol imens pentru oricine”

 

Totul a avut loc săptămâna trecută, pe un drum de-a lungul șoselei care leagă ieșirea San Bonifacio - Soave de drumul provincial 38 Porcilana, la aproximativ un kilometru de sensul giratoriu de pe drumul regional 11, informează larena.it. De acolo Marco, șoferul salvator, era pe cale să plece, conducând un camion articulat Scania alb, oprit pentru a lăsa loc vehiculelor aflate în tranzit pe ascensor.

„În spatele meu, la vreo cincizeci de metri, am văzut un camion albastru ca al meu care se apropia de bară. Am crezut că șoferul era distras”, spune el, „dar o clipă mai târziu l-am văzut îndreptându-se spre cabina mea. Eram la telefon, am avut doar timp să-l rog pe colegul cu care vorbeam să-i spună soției că o iubesc”.

Camionul românului revine pe drumul cel bun, iar Marco, între timp, pleacă și cheamă poliția.

„Doar la bordul unei mașini este posibil să opresc un astfel de vehicul, nu aș putea face nimic”, explică el. În realitate, el se urcă în urma camionului albastru, continuă să-l vadă derapând și apoi, când ajunge la sensul giratoriu Grena, îl vede întorcându-se spre Arcole.

„Omul acela mă făcuse să-mi risc viața și era un pericol imens pentru oricine. Când l-am văzut îndreptându-se spre distribuitor, m-am gândit cum aș putea să-l opresc”, continuă povestea Marco.

Între timp, șoferul român își continuă cursa de aproximativ 200 de metri, alunecând în piața distribuitorului multi-combustibil B-Petrol la viteză mare.

 

„Fără pregătirea lui Marco am fi riscat un masacru”

 

Conform poveștii lui Marco - o dinamică pe deplin confirmată atât de imaginile de supraveghere video ale distribuitorului, cât și de camera de bord montată pe parbrizul camionului - vehiculul greu albastru atinge o coloană de metan și, de asemenea, un automobilist ocupat cu realimentarea, apoi se prăbușește în trotuar. Totuși, în acel moment, Marco cu camionul său îl prinde din urmă, stă lângă el și blochează camionul albastru de trotuar.

„Câteva clipe mai târziu, polițiștii locali erau acolo: absolut competent și controlează situația”, spune el.

Agenții bat de mai multe ori în cabină, în interiorul căreia îl văd pe șofer întins pe volan. Se tem că s-a îmbolnăvit, dar prin deschiderea ușii sunt surprinși de o duhoare foarte puternică de alcool: șoferul pur și simplu a adormit.

Este deja o suspiciune puternică, confirmată imediat de alcooltestul: românul este beat, iar permisul i-a fost suspendat.

„Fără pregătirea lui Marco am fi riscat un masacru”, spun agenții Sambonifacese, „deoarece această uzină este una dintre cele mai mari din provincie, are silozuri de depozitare a gazului metan înghețat pentru a furniza vehicule grele, dar are și GPL și benzină. Consecințele după o posibilă explozie sunt de neimaginat”.

În ceea ce-l privește pe Marco, el nu se simte deloc un erou.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel