Italia. Un șofer a devenit erou după ce a salvat 24 de copii dintr-un autobuz în flăcări: „Prioritatea era salvarea vieții micuților”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Un șofer a devenit erou după ce a salvat 24 de copii dintr-un autobuz în flăcări: „Prioritatea era salvarea vieții micuților”. FOTO: captură milano.repubblica.it
Italia. Un șofer a devenit erou după ce a salvat 24 de copii dintr-un autobuz în flăcări: „Prioritatea era salvarea vieții micuților”. FOTO: captură milano.repubblica.it

Un autobuz cu 24 de copii la bord a luat foc într-un tunel din Lecco, regiunea Lombardia, Italia.

24 de copii din Como se îndreptau spre Livigno. Ei au fost salvați în această dimineață înainte ca un autobuz să ia foc în tunelul de-a lungul benzii de nord a Superstradei 36 care leagă Lecco de provincia Sondrio. Accidentul s-a produs în apropiere de Lierna, în provincia Lecco, și ar fi putut avea consecințe grave.

Intervenția șoferului a fost promptă când a realizat că ceva nu este în regulă: explozia unei anvelope ar fi provocat aprinderea vehiculului. Bărbatul a reușit să oprească și să-i scoată pe copiii care se îndreptau spre Livigno pentru o tabără de vară, și să-i țină departe înainte ca flăcările să devoreze vehiculul. Au fost scoși din coridorul de securitate al tunelului și apoi aduși acasă de două vehicule ale Crucii Roșii. Șapte dintre aceștia - trei tineri de 14 ani, trei de 15 ani și unul de 16 ani - au fost luați ca măsură de precauție la spital pentru examinare după fumul inhalat.

 

Autobuzul care a luat foc „a fost revizuit la 9 iunie 2021”

 

Șoferul se numește Mauro Mascetti și este angajat al Comitetului Crucii Roșii Como, așa că povestește momentele dramatice ale incendiului: „Când mi-am dat seama ce se întâmplă, prioritatea era salvarea vieții copiilor”.

Cinci echipe de pompieri din detașamentul Lecco și Bellano au intervenit la fața locului și au stins flăcările și au mutat vehiculul într-o zonă sigură.

Autostrada a fost închisă, iar traficul spre nord a fost deviat către Abbadia Lariana de-a lungul drumului provincial 72.

Autobuzul care a luat foc „a fost revizuit la 9 iunie 2021 de către Motorizarea Civilă Como”, explică Crucea Roșie. Comisarul Comitetului Como CRI, Paolo Russo, l-a felicitat pe șoferul care „a reușit să gestioneze incidentul cu promptitudine și abilitate acționând în primul rând ca salvator”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel